avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mi s-a furat identitatea pentru imprumuturi la IFN-uri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mi s-a furat identitatea pentru imprumuturi la IFN-uri

Buna ziua, cu un an in urma mi-am facut un card la o companie pentru care am trimis act de identitate si alte documente pe mail. Aparent un angajat s-a folosit de acele date pentru a face imprumuturi la diverse IFN-uri. Am fost in prima faza sunat de doua din ele si s-au lamurit la scurt timp ca nu sunt beneficiarul imprumuturilor, deoarece pe langa datele din ci, celelate nu corespundeau. Mi-au sugerat sa fac si eu plangere la parchetul de care apartin si asa am facut, dar nu am primit raspuns. Tin sa mentionez ca niciunul din contractele trimise de aceste IFN-uri nu aveau semnatura beneficiarului si probabil au fost aprobate doar online, fara a verifica fata in fata persoana care face imprumutul. Am fost contactat de comisari ai politiei din doua judete diferite de unde aveau sediu IFN-urile pentru a da declaratii, am fost, am dat, maine urmeaza s-o dau pe ultima.
Problema este deranjul cauzat si timpul pierdut cu scutiri de la serviciu pentru a merge la sectii de politie, timp pierdut la telefon sau trimitand mail-uri. Nu au vrut sa-mi dezvaluie numele infractorului. Dar mi-au spus ca sunt unul din mai mult de 50 de pagubiti si dupa ce am cautat, se pare ca a aparut si in presa aceasta stire
Ce optiuni am sa-mi recuperez daune morale si la ce suma sa ma astept pentru tot deranjul asta de la infractor sau de la firmele care nu si-au facut treaba cum trebuie si au acordat imprumuturi cu ochii inchisi? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
iLL357, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:25, 21 Noiembrie 2023
Puteti solicita aceste daune in cadrul dosarului penal, se numeste constituire de parte civila. sunt 2 tipuri de daune: 1. daune materiale - costuri benzina, transport, salariul pierdut pentru ziua respectiva daca nu ati fost platit, etc (se dovedesc de obicei cu documente si cateodata martori) si 2. daune morale - disconfortul psihic creat ca urmare a infractiunii (poate fi dovedit cu martori, este la aprecierea instantei suma).
Șanse mici,astfel de escroci nu au în general bunuri pe numele lor ,știu cum sa se protejeze.Teoretic puteți încerca, practic nu va așteptați la minuni.Daca chiar vreți sa recuperați ceva puteți încerca un proces civil împotriva societăților respective dar durează și costa..
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați acceptat "să jucați pe terenul adversarului". Nu trebuia să faceți nimic, doar să le spuneți că este un fals. Dacă nu se linișteau, urma să fi așteptat să fiți dat în judecată, și abia atunci, după ce v-ați fi demonstrat nevinovăția, să faceți și plângerea penală, contra IFN-ului - BTW, nu înțeleg cum de permite Banca Națională funcționarea acestor escroci, care practică dobânzi aberante -. Nu este treaba dvs. fapta infractorului, este treaba poliției, iar partea vătămată este IFN-ul, nu dvs.
Nu înțeleg, v-ați deplasat fizic în județele respective, ca să dați declarații? Dacă da, asta este chiar uimitor, azi, în era digitală. Am fost martor la un accident de circulație, cu mulți ani în urmă, în alt județ și miliția, da, miliția, m-a sunat am vorbit, și m-au rugat să le trimit o declarație scrisă.
Și iarăși, nu înțeleg, dacă nu știați ce să faceți, de ce nu ați întrebat atunci, pe listă, înainte de a face ceva. Era gratis! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto bransky bransky Buna ziua!Am avut un accident auto soldat cu daune materiale,fara victime in care am fost declarat vinovat de catre politie,am facut contestatie in instanta ... (vezi toată discuția)
Tentativa de inselaciune prin telefon Crusader2010 Crusader2010 Buna ziua. As avea 2 probleme cu care doresc sa va cer ajutorul, ele fiind asemanatoare. Practic as dori sa stiu ce masuri legale exista impotriva unor astfel ... (vezi toată discuția)
Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)