Stimate d-nul avocat, incepand din 1985 de cand am autorizatie, mi-am platit lunar contributiile pentru pensia de stat. De mai mult de 10 ani sunt PFA, cu norma de venit. In 2012 am aflat (tamplar) ca nu sunt obligat sa platesc contributiile pentru pensia de stat. Nu le-am platit pentru 3 ani de zile. In 2016 s-a dat o lege, ca toti care sunt PFA sunt obligati sa-si plateasc contributiile pentru pensia de stat. Am inceput sa platesc din nou regulat. De cateva zile am primit o instiintare de la ANAF, ca in anii 2013-2015 erau sa depun declaratia 600, si ca eram obligat sa-mi platesc contributiile. Pana la urma am de platit 8000 lei cu penalitati cu tot. Daca legea s-a schimbat in 2016, cu ce drept mi se cere acesti bani ulterior? E legal? Ce am de facut?
Cass
Liliana720
Am un PFA și vineri am primit acasă plic de la anaf cu o datorie la sănătate pe 2015 și 2016. Eu achitând mi contribuția la sănătate aferenta ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.