avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata Contributii Sanatate retroactiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata Contributii Sanatate retroactiv

Buna ziua!
In anii 2012-2014 am realizat venituri din drepturi de autor, iar din 2014 pana in 2017 am avut un PFA. In toata perioada 2012-2017 am fost si angajata cu contract de munca.
In aceasta luna, ANAF mi-a retras de pe card o suma aferenta contributiilor la Sanatate pe anul 2012. Am mers la ei si mi-au transmis ca urmeaza sa calculeze si pe urmatorii ani 2013-2014-2015 si tot asa.
Care e legea in baza careia a fost introdusa plata contributiilor la sanatate retroactiv pe ultimii 5-6 ani? E normal sa platesc acesti bani daca in toata perioada am fost si angajat cu Contract de Munca. Am vreo alta sansa in afara de a plati catre stat sumele pe toti anii trecuti?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Plata cass? Cristi2015 Cristi2015 Urmatoarea situatie: PFA infiintat in 2011. Nu mai lucrez pe nicaieri. Pe 2011 si 2012 am completat la Casa de Sanatate acele formulare pentru plata ... (vezi toată discuția)
Recalculare perioada plata si accesorii cas >> decl. 601? Flatten Flatten Buna ziua, am un PFA infiintat in iunie 2011, cu norma de venit. Din iunie 2012 am devenit concomitent si angajat cu norma intreaga. Nu am facut (din ... (vezi toată discuția)
Pfa (poprire pe suma datorata) B0gdan84 B0gdan84 Buna ziua, In anul 2008 mi-am infintat un PFA pentru servicii IT. PFA pe care l-am suspendat in 2010 pentru o perioada de 3 ani si dupa terminarea ... (vezi toată discuția)