avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Recalculare perioada plata si accesorii CAS >> decl. ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Recalculare perioada plata si accesorii CAS >> decl. 601?

Buna ziua, am un PFA infiintat in iunie 2011, cu norma de venit. Din iunie 2012 am devenit concomitent si angajat cu norma intreaga.

Nu am facut (din neglijenta) contract cu Casa de Pensii decat spre finele lui 2013, cand mi s-au calculat obligatiile de plata. De la 1 iulie 2012 ANAF a preluat aceasta situatie dar fara sa opreasca mersul lunar al CAS desi eu eram angajat.
Acum sunt in situatia de a avea o suma + accesorii calculate pe intreaga perioada iunie 2011 - prezent. desi ar trebui sa am iunie 2011 - iulie 2012 si restul 0, contributiile find deja platite de angajator.

Daca depun acum formularul 601 de incetare a obligatiei de plata cu data 2012, se anuleaza perioada in plus si se recalculeaza sau se calculeaza incepand de la data curenta? E posibila o amenda pentru intarzierea depunerii formularului 601? Nu a fost nimeni in stare sa-mi explice ce efecte are acest 601, retroactiv sau nu

De la ANAF mi s-a spus sa obtin de la Casa de Pensii o noua recalculare, de la Casa de Pensii mi s-a spus sa obtin de la ANAF o noua recalculare. =D>

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 17:32, 3 Aprilie 2014
SI uite asa te plimba statul... Daca nu esti in tema...
Depui 601 de cand esti angajat. Atasezi decizia de angajare( copie ctr daca se cere)
La anaf de cand a preluat anaful obligatia.
Este posibil o amenda dar este mica fata de cat aveti de plata
Se aplica si retroactiv, de ce nu... Ei o sa zica ca nu, dar nu au baza legala.
ps: PFA urtile la norma cu ctr de munca full time au reducere de norma...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele la anaf pentru pfa infiintat in timpul anului. leonardvlad leonardvlad Buna ziua! As avea cateva intrebari legate de taxele la ANAF pentru PFA infiintat in timpul anului. PFA-ul meu este infiintat in data de 19.04.2022 la ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca celor care au iesit la pensie in perioada 2011-2013 li se vor recalcula pensiile. Pentru aceasta trebuie ca pensionarul sa faca o cerere sau se ... (vezi toată discuția)
Cas si iar cas mastera mastera Buna ziua, Am primit de scrisori legate de CAS. Una de la casa de pensii si una de la ANAF. Cea de la casa de pensii spunea ca in baza unei legi, sunt ... (vezi toată discuția)