avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS si iar CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS si iar CAS

Buna ziua,
Am primit de scrisori legate de CAS. Una de la casa de pensii si una de la ANAF.
Cea de la casa de pensii spunea ca in baza unei legi, sunt obligat sa imi fac asigurare sociala si pentru ca nu am asa ceva in conformitate cu articolul 145 din legea respectiva trebuie sa platesc o amenda intre 500 si 1000 de lei, pentru ca inainte de 1 iulie 2012 am avut venituri din activitati de PFA, ca asa figurez in evidentele ANAF.
Problema e ca eu PFA-ul inregistrat la registrul comertului cu data de 2 octombrie 2012. Iar din martie 2012 pana in octombrie 2012 nu am avut nici un fel de venit sub nici o forma.
Cei de la ANAF sustin ca la ei nu figurez in evidente cu venituri in perioada martie 2012 - octombrie 2012.
Ce este de facut in cazul acesta? Este sau nu este amenda, ca cei de la pensii au zis ca nu stiu nimic si m-au trimis la ANAF, ca de la ei a venit lista si eu doar au trimis hartia.

A doua scrisoare... cea de la ANAF sustine ca datorita faptului ca s-a majorat salariul mediu s-a marit si cotizarea la CAS. Ok. Dar de ce tocmai acum in decembrie primesc informarea asta. Pana acum de fiecare data cand am platit la ghiseul lor, la acelasi ghiseu, unde m-au trimis sa imi calculeze noua suma cu tot cu penalitati, nu mi-au spus niciodata ca s-a modificat si ca trebuie sa platesc in plus.
Sunt justificate aceste penalitati avand in vedere ca ei stiau ca s-a majorat si ar fi trebuit sa ma informeze, sau sa imi trimita o recalculare sau o noua decizie, asa cum au facut acum? De ce a trebuit sa se astepte 11 luni ca sa ma informeze?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cai de a contesta penalizarile si dobanda la contributia sociala tuxum tuxum Buna ziua, Am deschis un PFA acum 3 ani, pe norma de venit. Dupa un an (acum doi ani) am trecut pe sistem real. Din prostia mea (pentru ca nu m-am ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii la casa de pensii si sanatate (?) / am nevoie urgent de informatii concrete! Ade13 Ade13 Va scriu pentru ca ma aflu intr-o situatie de o confuzie totala, cel putin din perspectiva personala. Sunt persoana fizica autorizata pe traduceri, nu detin ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)