avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Girare imprumut cu apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Girare imprumut cu apartament

Un apartament are 2 proprietari, unul fiind majoritar. Majoritarul dorește să gireze un imprumut cu apartamentul respectiv. Poate sa o faca fără acordul celuilalt proprietar? Dacă să face împrumutul fără acordul celuilalt proprietar, cum poate fi afectat acesta ca proprietar în cazul nerambursării îmorumutului?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 18:03, 17 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate gira numai cu cota ce o detine, nu cu intreg apartamentul.
Dar solicitantul împrumutului nu este obligat să anunțe pe celălalt proprietar de intenția sa?
Eu sunt în postura proprietarului minoritar.

cyan a scris:

Poate gira numai cu cota ce o detine, nu cu intreg apartamentul.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
im82, utilizator
Nu, ceea ce face celalalt proprietar cu cota sa il priveste, poate dispune prin ea dupa cum doreste, fie in sensul instrainarii fie in sensul grevarii cu sarcini, fara sa anunte pe nimeni. Asta teoretic. In fapt, va fi (aproape) imposibil sa gaseasca o banca care sa accepte sub garantie pentru acordarea unui credit o cota dintr-un bun.

Mulțumesc.
Și totuși a făcut-o! Și nu numai o dată! Și pentru cota de 1/4 din apartament plătesc impozit și nu i-am cerut chirie niciodată pentru utilizarea integrală a apartamentului.

MihailZC a scris:

Asta teoretic. In fapt, va fi (aproape) imposibil sa gaseasca o banca care sa accepte sub garantie pentru acordarea unui credit o cota dintr-un bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii fara autorizatie. tzuku51 tzuku51 Un coproprietar construieste fara acordul celuilalt coproprietar si fara autorizatie. La fond,instanta respinge contestatia la contraventie,iar in apel se ... (vezi toată discuția)
Probleme aparute dupa succesiune cfilip20 cfilip20 Buna ziua. Nelamurirea mea este urmatoarea: tatal meu a decedat in urma cu cateva luni. In urma acestuia a ramas un imobil pe care l-am mostenit eu impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Referitor inchiriere cota parte majoritara din apartament mevyo10 mevyo10 Referitor Inchiriere cota parte majoritara din apartament. Buna ziua pot inchiria apartamentul cu cota parte majoritara din apartament fara acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)