avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Poate face cesiune de creanță o PJ în incapacitate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Poate face cesiune de creanță o PJ în incapacitate de plată?

Buna ziua,

Unul din parteneri se afla in incapacitate de plata, iar ptr a solutiona pe amiabil am cazut de acord sa-mi cesioneze creantele ( de la o primarie care nu a achitat inca facturiile, si de unde are de primit bani).
Intrebarea mea este - daca pot incheia contract de cesiune in baza debitului care il are la mine (sa-l sting) cu noul debitor cedat, respectiv primaria.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 14:13, 31 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand depinde ce gen de creanta este, pentru ca ar putea fi nevoie si de acordul debitorului. Daca a executat o lucrare, pentru care nu a fost inca platit, nu consider ca este nevoie sa isi exprime acordul in scris.
Ulterior cesiunii notificati si debitorul, pentru a-i fi opozabila, respectati formele cerute de legesi atasati o copie de pe acul de cesiune.
Dar, verificati in contractul de achizitie publica cine este cu adevarat debitorul, daca este Primaria sau Consiliul Local
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc mut ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatie - cesiune - consimtamantul expres al vanzatorului Andrei CFNET Andrei CFNET Acum ceva timp a fost incheiat un contract de vanzare-cumpărare pe bun viitor (antecontract). Obiectul contractului este vanzarea de catre Vanzator catre ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Angajator debitor cedat Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Angajatorul a devenit debitor cedat printr-o notificare de cesiune de creanta! Prin contractul de imprumut, incheiat de o salariata cu o banca, ... (vezi toată discuția)