avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Poate face cesiune de creanță o PJ în incapacitate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Poate face cesiune de creanță o PJ în incapacitate de plată?

Buna ziua,

Unul din parteneri se afla in incapacitate de plata, iar ptr a solutiona pe amiabil am cazut de acord sa-mi cesioneze creantele ( de la o primarie care nu a achitat inca facturiile, si de unde are de primit bani).
Intrebarea mea este - daca pot incheia contract de cesiune in baza debitului care il are la mine (sa-l sting) cu noul debitor cedat, respectiv primaria.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 14:13, 31 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand depinde ce gen de creanta este, pentru ca ar putea fi nevoie si de acordul debitorului. Daca a executat o lucrare, pentru care nu a fost inca platit, nu consider ca este nevoie sa isi exprime acordul in scris.
Ulterior cesiunii notificati si debitorul, pentru a-i fi opozabila, respectati formele cerute de legesi atasati o copie de pe acul de cesiune.
Dar, verificati in contractul de achizitie publica cine este cu adevarat debitorul, daca este Primaria sau Consiliul Local
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc mut ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatie - cesiune - consimtamantul expres al vanzatorului Andrei CFNET Andrei CFNET Acum ceva timp a fost incheiat un contract de vanzare-cumpărare pe bun viitor (antecontract). Obiectul contractului este vanzarea de catre Vanzator catre ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta - sunt bun de plata? smeagull smeagull Buna ziua, Am avut un partener de afaceri, cu care am avut un contract cadru de furnizare de bunuri. Livrarile se faceau apoi pe baza de comanda. La un ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei creante in favoarea bancii madalinadumitru madalinadumitru Este posibil cesionarea unei creante din partea unui consiliu local catre banca.Mai exact eu am o firma de constructii care are de incasat de la primarii,banca ... (vezi toată discuția)