avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare Custodie copil

Buna ziua
Am si eu o intrebare,m-am aflat timp de 8 ani intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil acum in varsta de 7 ani!Tot timpul acesta atat copilul cat si concubina au locuit la mine acasa! Acum 4 zile am aflat ca aceasta are o alta relatie , a rezultat o cearta in urma careia ea si-a chemat un unchi pt a lua la el acasa, la plecare au spus ca ''am luat-o fara copil acum sa mi-l cresc''' (perfect de acord) astazi am primit un telefon de la matusa ei insotit de amenintari , spunand ca se duce la politie (nu stiu dc) daca nu-i permit drpetul de vizita atatr ei cat si fostei mele concubine!(desi timp de 4 zile nici macar nu a sunat copilul deci de vizita nu se pune problema sa fi venit sa il viziteze) i-am spus ca poate vizita copilul oricand doreste cu un telefon in prealabil dar cu singura conditie sa vina insotita de unul din unchii ei, tatal ei etc (oricine altcineva in afar de matusa ei , nu o doresc la mine in casa) replica ei a fost ca se duce la politie desi nu inteleg dc , sunt obliugat sa-i permit accesul in casa al matusii ei? De asemenea mentionez ca,,, concubina mea nu a muncit o zii in viata ei si a fost intretinuta de mine tot acest timp! Partea usor mai proasta este ca nici eu nu am un loc de munca cu forme legale fiind un antrepenor( ma ocup cu masini de epoca reconditionari/vanzari si antichitati!Insa obtin un venit minim de 2000 eur per luna !! Copil este in clasa zero la o scoala de pe aceiasi strada unde locuis si sa intregrat foarte bine oin mediul scolar! Fosta mea prietena momentan spune ca locuieste la un unchi de al ei fara forme legale(are buletin provizoriu) mama ei fiind decedata iar tatal ei fiind consumator de alcool traind intr-o saracie si o mizerie crunta deci nu se poate pune problema ca fiul meu sa poata locuii la bunicul lui! EU locuiesc doar cu mama mea pensionara care ma mai ajuta la intretinerea copilui de cand a plecat ''concubina''' desi si inainte tot mama mea se ocupa mai mult!Mentionez ca astazi am fost sunat doar de matusa ei , mama copilul nici macar nu a cerut sa vorbeasca cu cel mic (nici nu i-am auzit vocea)!!!!!!! as dorii sa stiou ce demersuri as putea face pt ca fiul meu sa ramana cu mine si ce sanse am? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriel555 , utilizator 12:38, 10 Noiembrie 2017
Solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs si ,,custodie'' comuna,o sa fie realizata o ancheta sociala la domiciliul dvs si la domiciliul concubinei.Angajati-va un avocat pt a va formula actiunea si pt a va reprezenta in instanta.cautati cel putin un martor care sa sustina cele povestite de dvs.Succes.
Daca concubina are un buletin provizoriu in care adresa este a tatalui, iar acum ea locuieste la unchiul sau(fara forme legale) ,unde se va face ancheta sociala?Multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
gabriel555, utilizator
Buna ziua
Revin si eu cu o intrebare! Acum doua saptamani concubina mea a parasit domiciliu in urma unei certuri

M-am trezit cu niste rude ale ei la usa, si-a strans toate lucruriile si a plecat lasand in urma copilul de 7 ani ani cu mentiunea ca nu am luat-o cu copil! Dupa circa 5 zile la insitentele mele aceasta a venit sa isi vada copilul impreuna cu aceleasi rude ! insa de data asta spunand ca doreste sa ia copilul cu ea desi telefonic imi spusese ca vom incheia o intelegere de comun acord la mediator si copilul va ramane la mine deoarece i pot oferii un trai stabil si lipsit de griji

Acum 4 zile am fost sunat de un ofiter de politie de la circa unde apartin spunandu-mi ca sa depus o plangere de catre fosta concubina cum ca eu am izgonit-o iar copilul este in pericol la mine! Am ales sa il invit pe politist acasa decat sa ma deplasez la sectie astfel sa poata vedea si conditiile in care sta copilul si ca totul este ok!

Mentionez ca plangere a fost facuta la 3 zile de la plecare ei,astfel daca ar fi existat orice urma de pericol real ,orice mama sau tata ar fi polecat direct la politie nu ar fi asteptat 3 zile sa depuna o plangere(strict parerea mea)
Acesta mi-a spus ca din pacate legea il obliga sa informeze si protectia copilului si sa ma astept la o vizita si de la ei!

Mentionez faptul ca eu si concubina am avut o relatie de 10 ani de zile timp in care aceasta a locuit la mine (de cand a murit mama ei acum 10 ani pana acum doua saptamani cand a plecat)
La plecarea aceasta si-a luat toate hainele de firma (cele mai ieftine le-a lasat:), farduriile plus lucruriile personale fara nici o obiectie din partea mea insa nici o secunda nu a pus problema de a lua si copilul!

Copil;ul frecventreaza scoala de pe strada unde locuiesc si este incris la cursuri de fotbal , la scoala(grupa zero) este unul dintre cei mai avansati copii avand rezultate excelente!Mentionez ca in fiecare zii eu impreuna cu concubina duceam si luam copilul de la scoala deoarece aceasta nu iesea singura din casa avand atacuri de panica de acum 10 ani de la moartea mamei sale! Concubina mea a absolvit numai 8 clase(desi nu e relevant) iar singurul ei job a fost administrarea unui magazin deschis de mine pt ea timp de 2 ani la care a renuntat deoarece trebuia sa se trezeasca la 09:am!!Eu personal nu am un job cu acte in regula deoarece nu o puteam lasa singura acasa (datorita atacuriilor de panica) astfel nu am putut avea niciodata un job cu program normal!

Mentionez ca ma ocup ca vanzarea online de antichitati si masini de epoca de circa 4 ani de zile!avand un venit constant destul de ok 1000-3000 Eur lunar!In prezent am inteles ca aceasta locuieste la un var al mamei sale fara forme legale undeva in alt sector! Deci daca ar lua copilul asta ar insemna ca acesta sa locuiasca cu niste persoane care le-a vazut doar de 2 ori in 7 ani ,intr-un apartmanet cu 2 camera impreuna cu alte 4 pers(inclusiv concubina) insa totodata ar insemnea mutarea de la scoala actuala si renuntarea la cursuriile de fotbal! Deoarece i-ar fii imposibil sa ila duca zilnic singura atata distanta la scoala avand in vedere ca ea nu il ducea singura cand scoala este la 5 minute de casa!

Mentionez ca tatal ei natural locuieste pe aceiasi strada cu mine , insa este dependent de alcool,nu are curent electric sau apa potabila si doarme pe o saltea in milocu casei, concubina mea mai are un frate care este plecat de acasa in varsta de 15 ani si care de cca 4 ani locuieste pe strazi sau pe l;a prieteni deoarece numai suporta condittile de acasa in care traia tatal lor, aceleasi conditii din care concubina mea a plecat acum 10 ani cand s-a mutat la mine (avea 16 ani)de asemenea mentionez ca la plecare aceasta mi-a marturisit ca numai avea nici un sentiment pt mine de cca 4 ani dar a stat in continuare deoarece nu avea unde sa se duca si copilul era prea mic!

In cele doua saptamni aceasta la vizitat doar de 2 ori motivand ca nu are cu cine sa vina deoarece unchiul ei lucreaza pana tarziu si nu vine singura!!
La ultima vizita matusa ei a asteptat-o afara iar ea a petrecut cca 40 de minute cu cel mic si cu mine timp in care nu i-am adresat vreun cuvant sau nu am avut vreun schimb de replici! desi la politie aceasta a spus ca nu vine sa il viziteze deoarece eu pot deveni violent!

La cca 3-4 zile mai da cate un telefon si vorbeste cu baiatul!Momentan eu ma ocup de ingrijirea acestuia, imbaiat ,pachetel dus luat de la scoala ,haine rechizite etc ca si apan acum de altfel! Mai putin faptul k ea i mai gatea(cartofi prajiti si carnea doar atat stia) si i facea dusul zilnic!Mentionez de asemenea ca la varsta de 7 ani concubina inca il hranea pe cel mic cu biberonul zilnic ! acesta renuntand la el la numai 2 zile dupa plecarea ei desi aceasta motiva ca plange daca nu-i mai da cu biberonul sau ca dimineata pleaca nemancat la scoala daca nu-i da biberon!(lucru care sa constatat a fii fals)
De asemenea mentionez ca cel mic nu i s-a adresat niciodata cu apelativul ''mama/mami' ci ia spus intotdeauan pe nume(desi eu nu-i spuneam pe nume ci foloseam un nume de alint!

Am fost sfatuit sa deschid un proces de stabilire a domiciliului la mine insa in acelasi timp mi sa spus ca acest lucru i poate aduce un avantaj mamei deoarece instantele de judecata tiind sa dea dreptate mamei astfel am o retinere la deschiderea procesului!Mentionez de asemenea ca in momentul de fata eu frecventez serviciul de probatiuni Bucuresti fiind condamnat pt conducere fara permis pt o fapta din 2008/inainte de a se naste copilul insa avand un termen de incercare de 7 ani care curge pana in 2019,acesta plus acuzele false de violenta fiind principalele ei arme!

As dorii sa stiu ce sanse reale am sa obtin domiciliu minorului la mine si daca deschiderea unuio proces este justificabila sau ar trebuii sa las timpul sa treaca?

Mentionez de asemenea ca eu locuiesc doar cu mama mea intr-o casa de ICRAL de peste 35 ani ! am doua camere plus inca un etaj in crenovare unde se mai afla un dormitor si camera separata a celui mic inca nefinalizate!

as dorii sfaturiile dumneavoastra cat si sa imi spuneti ce sanse reale as avea de castig si daca o actiune in instanta mi-ar aduce un bine sau imi poate face mai mult rau riscand sa pierd copilul?
imi este foarte frica deoarece stiu ca aceasta nuy este apta de munca si astfel viitorul copilului meu va fii ruinat daca aceasta castiga

- când scrieți un mesaj lung e de dorit să lăsați spații între idei, astfel se poate citi și înțelege mai ușor -
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)
Exageram noi sau tatal chiar se foloseste de copilul sau?? Ursutz Ursutz Situatia este urmatoarea: - parinti divortati , cu divortul pronuntat in anul 2012 (divortul a durat aproximativ un an si jumatate deoarece tatal a avut mereu ... (vezi toată discuția)
Probleme in familie=va rog o solutie salvatoare daca aveti? cristinbc cristinbc Buna ziua, am o verisoara (locuieste intr-un sat de pe langa Campulung-Muscel) care s-a casatorit din dragoste cu un tanar pe care familia l-a acceptat greu ... (vezi toată discuția)