avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minor 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minor 16 ani

Buna ziua.Ma numescu Ioana si am in intretinere pe fiul meu care este minor anul acesta implinind 16 ani.De 3 ani eu nu am mai primit pensia de intretinere a minorului in valoare de 253 lei.Intrebarea mea este: pensia alimentara trebuie platita exclusiv tutorelui unic(adica mie) sau se considera ca fiind pensie alimentara diversele cadouri sau sume de bani acordate ocazional copilului de catre fostul sot.Multumesc anticipat
Depinde cum a hotărât Instanța de judecată. Pensia de întreținere se poate executa și în natură.
Instanta a hotarat sa se plateasca pe sie alimentara in bani...nu in natura.Ideea este ca eu am depus actele la tribut pentru neplata pensiei alimentare iar recent am fost chemata la Politie iar politistul spunea ca daca nu a platit pensia alimentara stabilita conform legii dar in schimb a dat bani copilului sau i-a cumparat diverse lucruri acesta ar putea fi absolvit de plata.Acest lucru mi se pare oarecum aberant ...cum poti da bani totusi unui minor sa faca el ce vrea cu banii...atunci cand directia banilor este clar stabilita ...pensie alimentara ...ceea ce cumpara el copilului e cu totul si cu totul altceva ...oricum un copil e clar ca nu traieste dintr-o pensie alimentara de 250 lei ....
Pentru recuperarea restanțelor în cazul pensiei de întreținere, trebuie să apelați la un executor judecătoresc, nu la poliție.
Plangerea a fost facuta la procuratura...aici a intervenit audierea la Politie...
Și ce vreți să obțineți prin această plângere la Parchet`?
Pentru că nu Parchetul se ocupă de recuperarea creanțelor, și în final tot la un executor judecătoresc trebuie să apelați..

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Stramutare cercetare penala AdryKamy AdryKamy Cum pot strămuta cercetarea penală în cazul unui dosar de abandon de familie, cu plangerea depusa la Parchet in urma cu 3ani ? Mentionez ca inculpatul ... (vezi toată discuția)