avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... factori de risc
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

factori de risc

este obligatoriu ca angajatii sa detina o fisa a factorilor de risc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:40, 31 Octombrie 2017
Daca va referiti la riscurile profesionale la care este expus lucratorul la locul de munca/ postul de lucru, angajatorul trebuie sa fie conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare in posesia unei evaluari a riscurilor profesionale, material intocmit pe locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii, cu care lucratorul este instruit la angajare si periodic, ori de cate ori este nevoie.
-art.7 (4) Fără a aduce atingere altor prevederi ale prezentei legi, ţinând seama de natura activităţilor din întreprindere şi/ sau unitate, angajatorul are obligaţia:
a) să evalueze riscurile pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de muncă, a substanţelor sau preparatelor chimice utilizate şi la amenajarea locurilor de muncă;
-art. 12 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să realizeze şi să fie în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;
De mutat la sectiunea din forum ssm-protectia muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare factori de risc dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Care este baza legală după care evaluarea factorilor de risc la o societate să se facă în conformitate cu REVISAL-ul și nu cu locurile de ... (vezi toată discuția)
Evaluare ssm muraruana muraruana Buna ziua. Daca avem o meserie noua in firma trebuie facuta evaluarea riscurilor si imbolnavirilor profesionale? Daca da va rog sa imi dati si articolul din ... (vezi toată discuția)
Acordare sporuri de catre angajator Ninel71 Ninel71 Buna ziua! Lucrez la o firma de recuperare si procesare deseuri medicale,mentionez ca este firma privata si a-si dori sa stiu daca patronii au obligatia de a ... (vezi toată discuția)