avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... notariat,pret abitatie viagera
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

notariat,pret abitatie viagera

Buna ziua
Am incheiat un contract de v-c imobil in care am trecut o persoana cu drept de abitatie viagera.

la inceput notarul a spus ca fiind contract nou, nu costa nimic in plus clauza de abitatie viagera. Tutusi la incheirea contr. de v-c m-a taxat cu x bani in plus spunand ca este o taxa obligatorie pt ''uzufruct viager''.

In contractul de vc scrie corect (abitatie viagera) nu uzufruct viager.

intrebare ; pot cere bani inapoi pt taxa de uzufruct viager ? Sau exista vreun cod care reglementeaza taxe de abitatie viagera respectiv uzufruct viager in contractele NOI constituite ? nu am modificat un contract vechi ci asa am facut contractul cand am cumparat imobilul.

Alte discuții în legătură

Drept de abitatie paula38 paula38 Buna ziua ,va rog lamuriti-ma si pe mine cum sa interpretez un paragraf dintr-un contract de vanzare cumparare si ce drept are accea persoana, Astfel in anul ... (vezi toată discuția)
Costuri habitatie(abitatie) viagera just2good4u just2good4u buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema daca puteti. Doresc sa cumpar o casa cu 25000 euro si contractul sa fie in coproprietate cu fratele meu ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am cumparat acum ... alexandru37 alexandru37 Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am cumparat acum 10 ani o casa iar fostul proprietar a pastrat o clauza de habitatie viagera .intre timp ... (vezi toată discuția)