Buna ziua ,va rog lamuriti-ma si pe mine cum sa interpretez un paragraf dintr-un contract de vanzare cumparare si ce drept are accea persoana,
Astfel in anul 1998 bunicii cumpara un imobil ,merg insotiti la notariat de fiica lor ,care in urma discutiilor cu noratul accesta a trecut in actul de V-C urmatorul paragraf,eu x imi rezerv dreptul de a locui intr-o camera pe tot restul vietii,, cum a fost posibil ca cineva sa isi rezerve singura un drep,la accel moment bunicii mei nu au inteles accest aspect ,iar in prezent fiica lor le creeaza probleme ,ezista vreo sansa pentru rectificarea accelei greseli,persoana se crede proprietara si actioneaza in consecinta.va multumesc pt raspunsuri
Fiind vorba despre un drept de abitatie viagera, nu este vorba despre un drept de uzufruct viager sau altfel spus, dreptul de uzufruct nu-i drept de abitatie, distinctia dintre cele doua fiind clara (chiar daca abitatia se completeaza cu anumite dispozitii din materia uzufructului). @ paula38, actul este intocmit in mod corect, adica partile au consimtit la constituirea unui drept de abitatie in favoarea unei persoane, in speta fiica lor. Nu este nimic curios, ciudat sau deplasat in aceasta poveste.