avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Adresa divulgata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Adresa divulgata

Buna ziua,
Am lucrat 3 zile si ceva ca livrator la o firma. In a 3-a zi, o domnisoara a facut o comanda unde a dat o adresa gresita a tinut telefonul inchis si a platit-o dinainte cu cardul. Vazand seara ca a mai dat si feedback pe Facebook cum ca a durat prea mult livrarea, i-am raspuns printr-un comment ca nici nu trebuia sa o livrez ca nu aveam cum, i-am spus ce adresa mi-a dat si adresa reala a blocului unde sta, pe care a trebuit sa o deduc.
Acum spune ca se va plange la ANPC fiindca i-am facut publica adresa pe Facebook. In primul rand, nu am cum sa stiu si nimeni nu are cum sa stie daca e chiar adresa ei, putea sa dea comanda de la domiciliul altcuiva. In al doilea rand, nu am dat scara, etajul si numarul apartamentului. A doua zi, cand am aflat, am plecat de la servici si mi-am dat demisia ca sa nu mai lucrez in astfel de conditii de stress. Dupa ce ca sunt unii clienti care nu dau adresa bine si nu raspund la telefon, mai ameninta si ca fac plangeri.
Ce pot sa patesc?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
marius992004, utilizator
Dvs.: banuiesc ca nimic. In principiu raspunde firma, care v-ar fi putut sanctiona disciplinar. Firma ar putea eventual cere daune de la dvs., dar ramane de vazut daca un astfel de proces ar avea sanse de succes.
Celor de la firma le-am spus prin mesaj si la telefon ca prefer si sunt de acord sa ma dea pe mine in judecata, ca nu are nici o treaba cu firma. Nu stiam care sunt acuzatiile si eram sigur ca nu are nimic solid. Cred ca apelul a fost inregistrat.
Daca ma da pe mine in judecata, ca utilizator de facebook, ce pot sa patesc?
Ce daune imi poate cere firma, in caz ca pierde procesul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru nerespectarea Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001, pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, se pot aplica sancțiunile aferente normei încălcate. În privința eventualelor daune cerute, de către persoana vătămată, instanța va hotări în consecință, astfel că firma se poate întoarce împotriva dvs. pentru a își recupera prejudiciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am împărtășit pe facebook experiența negativă cu o firmă. există riscul de a pierde procesul dacă sunt dată în judecată? ContSters443452 ContSters443452 Am postat pe unele grupuri de facebook o experienta negativa cu o firma,as putea fii data in judecata?ps. Asta fiind msg(Bună ziua! În Septembrie 2016 am dat ... (vezi toată discuția)
Livrare comanda eronata si solicitare retur lemontee lemontee Buna ziua, Am comandat online un produs si mi-a fost livrat altul. Am contatcat imediat telefonic societatea, care mi-a spus ca verifica si ma suna, ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ”prestarea de activități economice la sediul ... R2004GEO R2004GEO Ce înseamnă ”prestarea de activități economice la sediul firmei”? Doresc să-mi deschid o afacere în mediul online, un site de cărți, mai exact, ... (vezi toată discuția)