avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autovehicul neînmatriculat alcool 0.38
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autovehicul neînmatriculat alcool 0.38

buna ziua in urma cu 9 luni am fost oprit pt numere expirate si alcool de 0,38 am facut in urma cu 1 luna o cerere la prim procuror si am primit acest plic acasa [ link extern ]
De ce scrie " conform dispozitiilor art. 336 C pr.pen.- art. 338 C.pr.pen "
art 338 , eu nu am facut nici un accident mai ales sa fug de la locu accidentului .
Cel mai recent răspuns: fane89 , utilizator 17:20, 31 Octombrie 2017
Sunt art. din Codul de procedura penala, nu din Codul penal.
ART. 336
Dreptul de a face plângere
(1) Orice persoană poate face plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, dacă prin acestea s-a adus o vătămare intereselor sale legitime.
(2) Plângerea se adresează procurorului care supraveghează activitatea organului de cercetare penală şi se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penală.
(3) Introducerea plângerii nu suspendă aducerea la îndeplinire a măsurii sau a actului care formează obiectul plângerii.
ART. 337
Obligaţia de înaintare a plângerii
Când plângerea a fost depusă la organul de cercetare penală, acesta este obligat ca în termen de 48 de ore de la primirea ei să o înainteze procurorului împreună cu explicaţiile sale, atunci când acestea sunt necesare.
ART. 338
Termenul de rezolvare
Procurorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 20 de zile de la primire şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea un exemplar al ordonanţei.

va multmuesc pt raspuns... ce pot sa fac in continuare ?nu am nici un detaliu despre dosar ... am nevoie de un avocat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face plangere impotriva rezolutiei organului de cercetare penala? eusaisapte eusaisapte Stiu ca pot faca plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339 si 340 CPP, dar impotriva organului de cercetare penala? In ce temei legal pot face ... (vezi toată discuția)
Echivalent art 275-278 cpp in noul cod de procedura penala ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine care este echivalentul art. 275-278 C.P.P. (pentru plangere impotriva rezolutiei procurorului la organul ... (vezi toată discuția)
Plasare caz badboy20cm badboy20cm Pentru care motiv se poate muta un dosar penal ,unde procurorul 1 da ordonanta de urmarire,iar apoi acest dosar este luat de catre alt procuror 2 care da ... (vezi toată discuția)