avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plati compensatorii la disponibilizare colectia la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plati compensatorii la disponibilizare colectia la firma privata

Buna ziua. Am si eu o nedumerire. lucrez la o firma privata de soft si ieri am fost anuntati ca se fac concedieri colective. vor pleca 16 persoane din totalul de 43. intrebarea este cei disponibilizati au dreptul la plati compensatrii, chiar daca in CCM-ul unitatii nu este prevazut asa ceva. Juristul firmei a zis ca nu se vor da, pentru ca nu sunt stipulate in CCM. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:49, 9 Octombrie 2009
Aveti dreptul la un salariu compensatoriu cf.CCMUN, cel putin.verificati daca nu aveti si salarii compensatorii cf.CCM la nivel de ramura in care activati.
CCM UN se aplica tuturor angajatorilor si salariatilor din Romania, indiferent de forma de proprietate.
Tot ceea ce inseamna personal salariat beneficiaza de drepturile salariale din CCM unica la nivel national,indiferent de forma de proprietate a angajatorului.

Ar trebui sa verificati in decizia de concediere care este articolul din Codul Muncii pe baza caruia se desface contractul individual de munca;acesta este foarte important.
In decizie scrie ca "urmeaza sa incetati activitatea in cadrul societatii noastre conform art.65. alin.1 din legea nr.53/2003 (Codul Muncii)."
Schimba asta cu ceva lucrurile sau avem dreptul la acel salariu compensatoriu?

Alte discuții în legătură

Concediere, desfiintarea postului ancabulate ancabulate Buna ziua, Pe data de 7 septembrie am fost concediata de la firma pentru care lucram, deoarece s-a luat decizia de a se desfiinta postul respectiv. Am ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in cazul desfacerii contractului de munca ramona1986 ramona1986 buna! in cazul desfacerii disciplinare a contractului individual de munca, salariul compensatoriu si respectarea termenului de preaviz de catre angajator sunt ... (vezi toată discuția)