avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Nelegalitatea art 25 din OM 954/B/C/2000
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Nelegalitatea art 25 din OM 954/B/C/2000

Este posibil ca un act normativ secundar sa contrazica o OG cu putere de lege cum este OG 26/2000.Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Marian Mitica , utilizator 18:16, 8 Noiembrie 2017
sigur ca nu este, dar in practica intalnim destule cazuri, pentru ca nu a avut nimeni energia sa conteste si sa obtina declararea in instanta ca nelegale prevederile care incalca principiul ierarhiei actelor normative, pe care Guvernul si multe ministere il nesocotesc frecvent. Anumite prevederi din Ordinul MJ 954 / B / C / 2000 sunt un exemplu tipic de prevedere ilegala - nu poti prin act normativ cu rang de OM sa vii cu ideea, oricum aberanta, ca hotararile AG ar produce efecte juridice numai dupa operarea in RAF.
Am contestat nelegalitatea acestui articol in contencios administrativ.Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art.25 din ordinul 954/b/c/2000. Marian Mitica Marian Mitica Consider ca acest articol este nelegal si abuziv si este in contradictoriu cu art.7 si 8 din og 26/2000 si este neconstutional. Multumesc! (vezi toată discuția)
Legalitatea hotararilor ag Marian Mitica Marian Mitica Hotararile AG care nu privesc modificari ale statutului sau a actului constituitiv si nu pot fi inscrise in RAF sunt obligatorii si legale pentru toti membrii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare modificari ca obste sateasca teodor12 teodor12 Buna ziua, In anul 2007 am fost ales presedinte al CA al unei obsti, dar nu am operat modificarea la judecatorie. Eu am indeplinit functia de presedinte in ... (vezi toată discuția)