avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inregistrare modificari CA obste sateasca
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inregistrare modificari CA obste sateasca

Buna ziua,

In anul 2007 am fost ales presedinte al CA al unei obsti, dar nu am operat modificarea la judecatorie. Eu am indeplinit functia de presedinte in aceasta perioada, pana in 2013 cand am fost reales si am operat modificarile si la judecatorie. In perioada 2007-2013 am condus efectiv obstea si am semnat documente. Ce mi se poate intampla in acest caz?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:33, 5 Septembrie 2014
Nimic, de principiu. De unde vine banuiala ca vi s-ar putea intampla ceva?
Ce act normativ guverneaza organizarea si functioanarea acelei structuri? OG 26 / 2000?
In caz ca se contesta validitatea vreunui act semnat de Dvs. pe motiv ca nu ati fi avut calitatea de reprezentant legal, ar trebui sa aveti un act scris din care sa rezulte alegerea ca presedinte, neoperarea in evidentele de la judecatorie netrebuind considerata ca ar fi blocat efectele juridice ale alegerii. Desi s-au gasit unii sa dea o asemenea interpretare, total aberanta in opinia mea, din cauza unei prevederi controversate din Ordinul MJ 954 / B / C / 2000. In fine, subiectul e mai complictat, dar cred ca totusi probabilitatea este foarte mica sa decida vreo instanta ca alegerea ca presedinte nu produsese efecte inainte de operarea in registrul de la JUdecatorie. In Statutul organizatiei ce scrie:? Sau in hotararea de alegere? Daca acolo nu se prevede altfrel, prezumtia este intrarea in functie imediat dupa alegere....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut asociatie ,, obste'' king peter king peter Poate o asociatie ,, obste de mosneni\'\', infiintata in anul 2000 in baza art 2 din Legea 21/1924, care nu a avut niciodata inregistrate [2018] organele de ... (vezi toată discuția)
Notificare schimbare componenta consiliu director asociatie iuliana26 iuliana26 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu mai multe detalii referitoare la notificarea pe care trebuie sa o fac judecatoriei Sector 3 cu privire la schimbarea ... (vezi toată discuția)
Nulitate acte emise de asociatie og 26/2000 doruculea doruculea Buna ziua, Doru Culea ma numesc si vreau sa va rog sa ma lamuriti cu o problema.Este vorba despre o asociatie constituita conform Og ... (vezi toată discuția)