avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Tata e mort de 10 ani. Mama si fratele (am doar 1 frate),vor sa mi cedeze apartamentul mie. Fratele meu nu trăiește in Romania. Vine rar pt putin timp. Ar fi ideal sa poata semna doar. Va rog sa mi spuneti ce acte și demersuri trebuie sa fac,sa simplific pe cat posibil procedura,si in care ordine. Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
deduanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:06, 2 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele sa perfecteze o procura speciala la notar, prin care va mandateaza pe dumneavoastra, in sensul de a i reprezenta interesele, in procedura dezbaterii succesorale.

Se va realiza dezbaterea succesorala.

Vor fi stabilite cotele -parti ce va revin, din dreptul de proprietate, calitate de succesor, precum si bunurile cuprinse in masa succesorala.

Ulterior, cotele-parti pot fi trasmise catre dumneavoastra, cu titlu gratuit sau oneros.

Daca exista un act de renuntare la succesiune, din partea celor doi comostenitori, dumneavoastra sunteti unic succesor.

Adresati-va notarului public in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici un rost ca fratele sa va faca procura.
Cand vine in Romania, poate da o declaratie de renuntare la sucesiune.
Ramaneti mostenitori dvs si mama.
Ulterior puteti incheia un contract de donatie cu mama, prin care sa va transmita cota dansei, si astfel, va intregiti dreptul de proprietate asupra apartamentului.
Mulțumesc frumos!
Deci o declarație la notar, legalizată ulterior, că renunță la orice fel de pretenție in privința apartamentului?
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
deduanca, utilizator
Pai daca e data in fata notarului, adica in forma autentica, e legalizata :)
Se renunta la orice fel de pretentie la TOT, nu numai la apartament.

Alte discuții în legătură

Mostenire carmo71 carmo71 ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire gavvaly gavvaly Buna ziua. Am mai multe probleme si nu stiu cum sa le rezolv si anume: - suntem 2 frati, unul e in inchisoare de ceva vreme - parintii au murit de aprox. 5 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)