avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare

Buna seara! Lucrez in cadrul unei instituții publice și în urma pensionării unei doamne am preluat functia de economist cu toate atributiunile dar cu un salariu mai mic . Ulterior fișa postului ă fost completată cu alte sarcini pe care doamna respectiva nu le avea însă incadrarea salarială ă rămas aceiași desi volumul de munca ă crescut si eu am studii superioare de specialitate pe care doamna ieșită la pensie nu le avea ( avea studii medii ). Am solicitat o încadrare corespunzătoare însă angajatorul mi-a acordat o mărire de salariu , pe care a acordat-o si celorlalti colegi. Am refuzat marirea întrucât era neconformă ( nici macar cu aceasta mărire nu as fi ajuns la salariul persoanei al cărui post l-am preluat ) . Am sesizat ITM, reclamand nerespectarea articolelor din codul muncii referitoare la egalitatea de șanse și de tratament si la ,, munca egală, plata egală " iar răspunsul acestora nu ma lămurește prea tare. Imi spun ca, conform CCM nu există prevedere care să reglementeze aplicarea incadrarii salariale intre limitele salariale minime si maxime ale funcției ( clase de la 1 la 10 conform Ccm) si ca sa negociez direct cu angajatorul. Păi dacă acesta nu vrea sa imi dea pe motiv că nu ma place ( cred) si ca el m-a găsit cu salariul acela ( director nou venit ) ce pot eu sa mai negociez? As dori sa imi dati un punct de vedere , sa inteleg daca sunt într-adevăr discriminata si trebuie să mă adresez instanței pentru obținerea drepturilor salariale cuvenite.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Utilizator333, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizator333 , utilizator 09:01, 2 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
Cornel Vasile a scris:

Va multumesc pt raspuns însă aceasta institutie are tot rol de constatare sau ii poate obliga sa îndrepte greseala ?
Cornel Vasile a scris:

Va multumesc pt raspuns însă aceasta institutie are tot rol de constatare sau ii poate obliga sa îndrepte greseala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedreptate salariala ju-ju ju-ju In noiembrie 2010 s-au facut restructurari de personal, cu reorganizarea organigramei si a coeficientilor de salarizare pe categorii de salariati, dar la ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la studii medii la superioare pentru post didactic auxiliar iuliana122 iuliana122 Subiect: Trecerea de la studii medii la superioare pentru post didactic auxiliar si de la ce data se aplica marirea salariala Buna seara. In prezent lucrez la ... (vezi toată discuția)
Salariu minim mag03 mag03 Sunt angajat cu studii superioare la o institutie de stat pe perioada determinata(de 5 ani) este posibil sa fiu platit cu un salariu de incadrare mai mic decat ... (vezi toată discuția)