avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,

In situatia in care sunt doi frati iar mama doreste sa faca testament legal pe drepturile ei doar unuia dintre ei, ar putea fratele sa conteste testamentul? Cum se va imparti masa succesorala in situatia aceasta? Care ar fi cea mai sigura cale de mostenire?

Multumesc anticipat pt raspunsuri si sfaturi.
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 13:32, 8 Octombrie 2009
In toate cazurile testamentul poate fi contestat sub diferite motive ( lipsa discermanant, eroare, etc.). In ceea ce priveste a doua intrebare, in cazul in care va lasa dvs. testament si nu mai exista alti mostenitori rezervatari ( sot, alti copii sau parinti) mostenirea se va imparti in 2/3 dvs, 1/3 fratele dvs.
banuiesc ca prin cea mai sigura cale de mostenire intelegeti cea mai sigura cale de a deveni proprietarul exclusiv al bunurilor din mostenire si atunci ar trebui sa luati in considerare un act de instrainare intre mama dvs si dvs (vanzare-cumparare, donatie, intretinere) cu rezerva ca toate aceste tipuri de acte de instrainare sunt, mai mult sau mai putin atacabile de un alt mostenitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca adrian nedelea adrian nedelea tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)