avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... valabilitate adeverinta eleberata de medicul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

valabilitate adeverinta eleberata de medicul de familie in vederea angajarii

Care este valabilitatea unei astfel de adeverinte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 3 Noiembrie 2017
Pentru angajare, adeverinta eliberata de medicul de familie nu are relevanta.
Conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, angajarea lucratorilor se face in urma eliberarii unei fise de aptitudini pentru lucrator, in functie de riscurile profesionale existente la locul de munca. Fisa de aptitudine se elibereaza in urma examinarii medicale a lucratorilor de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma angajatoare are incheiat contract de prestari servicii medicale.
De mutat in sectiunea ssm-protectia muncii.
da, dar cand viitorul salariat merge la ajofm ptr repartitie se loveste de refuz deoarece adeverinta este emisa cu cateva luni in urma...
Codul Muncii
Art. 27
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
(3) Competenta si procedura de eliberare a certificatului medical, precum si sanctiunile aplicabile angajatorului in cazul angajarii sau schimbarii locului ori felului muncii fara certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.
.....

Procedura de primire si de solutionare a cererilor de loc de munca sau indemnizatie de somaj din 22.02.2002, emisa de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, cu modificarile ulterioare prin Ordine emise de ANOFM conform legii, prevede ca persoana in cautarea unui loc de munca trebuie sa depuna la ANOFM o cerere insotita de o “adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;” (Art. 5, alin (3), litera c.). Acest act normativ trebuie interpretat impreuna cu Hotararea Guvernului sus mentionata (nr 355/2007) care arata specialitatea medicului care poate elibera astfel de adeverinte – medicul de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca o persoana are hepatita b cronica, il poate afecta la locul ... Anca Florea23 Anca Florea23 Daca o persoana are hepatita b cronica, il poate afecta la locul de munca? In sensul ca nu este apt de munca? Cine stabileste acest aspect, medicina muncii sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu o mare problema. incerc și la medicul de ... Sorin19898 Sorin19898 Buna ziua. Am și eu o mare problema. Incerc și la medicul de familie, și la firmele de medicina muncii, însă nimeni nu vrea sa îmi de-a aceea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! fiica mea doreste sa se inscrie la un concurs pt ocuparea ... Arabela Iosifescu Arabela Iosifescu Buna ziua! Fiica mea doreste sa se inscrie la un concurs pt ocuparea unui loc de munca. Nu a platit asigurari de sanatate in ultimii 2 ani si nu sunt in cele ... (vezi toată discuția)