avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca o persoana are hepatita b cronica, il poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca o persoana are hepatita b cronica, il poate afecta la locul ...

Daca o persoana are hepatita b cronica, il poate afecta la locul de munca? In sensul ca nu este apt de munca? Cine stabileste acest aspect, medicina muncii sau medicul de familie? (Medicul de familie a refuzat eliberarea unei adeverinte cu mentiunea "apt pt munca" pe motiv ca angajatul are hepatita b)
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
Anca Florea23, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:16, 28 Decembrie 2020
Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor stbileste in anexa 1 prin fisele de examinari medicale pentru diferite profesii, activitati, contraindicatii.
Medicul specialist de medicina muncii in urma examinarii medicale a lucratorului stabileste aptitudinea in munca a acestuia prin mentiune in fisa de aptitudine - apt/ apt conditionat/ inapt pentru locul de munca ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt persoanele hipoacuzice considerate apte pentru muncă? Tiberiu H Tiberiu H Bună ziua, aș dori să aflu ce spune legislația în cazul persoanelor care au dobândit un anumit grad de hipoacuzie pe parcursul vieții adulte și care nu ... (vezi toată discuția)
Virus hepatic b si locul de munca sorinelo sorinelo sotia are virus hepatic b care nu este activ si nu este incadrata la nici o boala si nu face tratament in acest sens, viremia este in parametri normali, la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca vallentin67 vallentin67 Am o cunostinta profesoara care sufera de episoade de anxietate.Poate ea preda la scoala? (vezi toată discuția)