avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire drept proprietate teren HCM 308/1953
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire drept proprietate teren HCM 308/1953

Am descoperit recent,dupa mai multe investigatii la arhivele statului si la primaria localitatii in care se afla terenul (consultare registru agricol) ca bunica mea ar mai avea 3ha teren(2.50 padure+0.50 arabil) pentru care nu a primit titlu de proprietate(bunica a decedat;mama este mostenitoarea ei).Aceasta suprafata de teren a fost "donata" statului in urma decretului HCM 308/1953,iar la punerea in posesie (L118/1991) nu s-a reusit identificarea.Cei de la primarie nu stiau ce s-a intamplat cu aceasta suprafata,cei de la arhive sustineau ca nu au gasit date(din pacate nu mai avem raspunsurile scrise din anii 90).Intamplarea a facut sa-l gasim tocmai acum.Se mai poate face punerea in posesie?Cum ar trebui procedat?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! bunicul meu a fost deposedat abuziv de un teren agricol ... diana cernea diana cernea Buna ziua! Bunicul meu a fost deposedat abuziv de un teren agricol in baza HCM 308/1953 (hotarare prin care a fost fortat sa ”doneze” statului terenul ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de proprietate ana_mirea ana_mirea Bunica mea, cu fostul domiciliu in judetul Cluj a depus in baza legii 18/ 1991 cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor care au ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate mostenitori ana_mirea ana_mirea Bunica mea a mostenit 2 percele de teren de la strabunicii mei, care au fost oarecum constransi sa il cedeze statului prin decretul 308/1953, teren cu care au ... (vezi toată discuția)