avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la reteaua de apa potabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la reteaua de apa potabila

Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea speta:
Locuiesc intr-un bloc si lipit de blocul in care locuiesc exista un fost spatiu comercial, preluat de catre o persoana fizica; aceasta este racordata la reteaua de apa potabila printr-un teu/racord aflat in subsolul blocului. Comitetul Executiv a hotarat ca persoana respectiva sa fie debransata din reteaua de apa si in acest sens, persoana respectiva a fost notificata si i s-a dat un termen de 30 de zile pentru a-si rezolva aceasta situatie; au trecut 60 de zile si persoana respectiva nu a facut demersuri la compania de apa pentru a se debransa de la reteaua interioara a blocului si a se racorda la reteaua exteriara, evident printr-un contract facut cu compania de apa.
La o discutie cu persoana respectiva, administratorului i s-a spus ca daca il vom debransa, va da in judecata asociatia.
Fac urmatoarele precizari:
1. nu cunosc daca exista o intelegere anterioara prin care acestei persoane i s-a permis accesul la reteaua interioara, sau asa a fost proiectul tehnic initial
2. pana la momentul acesta, persoana respectiva achita consumul individual, conform citirii apometrului, aflat in incinta proprietatii respective
In concluzie, persoana respectiva, poate fi debransata, fara ca asociatia sa fie expusa unor cheltuieli in cazul unui proces ?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
danpoe, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 3 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebati in calitate de proprietar sau de membru in in CEx?

Pentru a da asociatia in judecata trebuie sa existe un temei legal, ori spatiul este racordat din constructie ori exista un contract de furnizare a apei incheiat intre asociatie si proprietarul spatiului respectiv.

Asa ca in primul rand asociatia de proprietari trebuie sa clarifice conditiile de racordare a spatiului comercial la reteaua blocului.

Spatiul comercial este proprietate sau inchiriat?

1. Intreb in calitate de proprietar.
2. Nu stiu daca exista o intelegere anterioara prin care acestei persoane i s-a permis accesul la reteaua interioara, sau asa a fost proiectul tehnic initial
3. Este un fost spatiu comercial cumparat de catre o persoana fizica

Care este diferenta intre accesul dat de catre asociatia de proprietari vs proiectul tehnic initial ?
Cum poate asociatia sa rezolve aceasta problema fara a fi expusa riscului de plata ?

Multumesc frumos
Daca nu a existat din constructie atunci trebuie sa existe un contract incheiat intre asociatie si persoana in cauza pentru acces la instalatia de apa.
In aceasta situatie, contractul poate fi reziliat unilateral, cu conditia notificarii persoanei ce detine spatiul respectiv ? Chiar daca, eventual, in contract exista stipulat faptul ca rezilierea contractului poate fi facuta numai cu acordul ambelor parti ?
Multumesc frumos
Un contract poate fi reziliat in conditiile stipulate in el. Pe de alta parte, de regula, un contract se face pe o perioada anume, 1-2 x ani, nu pe perioada nedeterminata.
Discutati cu presedintele ap si vedeti in ce conditii spatiul se alimenteaza din reteaua blocului, daca plateste diferente de apa, daca au contoare verificate metrologic, etc.

Alte discuții în legătură

Litigiu cu asociatia de proprietari s.sttefan s.sttefan Buna ziua Detin un garaj la subsolul unui bloc. Vă rog să-mi spuneti daca conform Legii 196 din 2018, art. 35 pct. 1, acest garaj face parte din condomeniu ... (vezi toată discuția)
Cereri racordare gaze si debransare radet constanta simona_12 simona_12 Buna ziua! Suntem proprietarii unui apartament situat in scara (scara C) unui bloc al carei furnizor de energie termica este RADET Constanta. Dorim sa demaram ... (vezi toată discuția)
Repartizarea costurilor comune de incalzire spatiilor comerciale de la parter aurre aurre Blocul in care locuiesc are 1 scara cu 19 apartamente si 2 spatii comerciale realizate din constructia blocului(la parter functioneaza un restaurant si la ... (vezi toată discuția)