Buna ziua.
Intampin urmatoarea situatie pentru care va solicit opinia:
Detin un apartament achizitionat prin contract de vanzare cumparare. In acest contract, mama mea are un drept de abitatie viagera. Numele mamei este trecut gresit. Concret, mama se numea Butnariu de acasa, s-a casatorit, a divortat, iar prin hotarare de divort a revenit la numele de Butnaru - fara litera "i" in final (eroare materiala) si nu Butnariu cum era corect. Mama si-a facut buletinul in baza hotararii de divort cu numele gresit, a sesizat acest lucru mai tarziu, dar i s-a comunicat la acel moment ca nu vor fi probleme. Am facut achizitia apartamentului si mama are acel drept de abitatie viagera, insa numele ei este scris gresit. A venit vremea sa isi schimbe buletinul si cei de la evidenta populatiei s-au sesizat si i-au facut noul buletin (cel actual) cu numele Butnariu, asa cum este inscris si in certificatul de nastere.
Acum vreau sa vand apartamentul prin credit ipotecar unei persoane. Mama este de acord si va semna alaturi de mine contractul de vanzare cumparare.
E posibil sa am probleme la banca din cauza acestei incurcaturi?
Ca solutii ma gandeam la:
- rectificarea numelui prin act notarial inscris ulterior la OCPI, operatiune de durata si costisitoare
- renuntarea la dreptul de abitatie din contract si inscriere la OCPI.
Va multumesc.