avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu cine ies din indiviziune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu cine ies din indiviziune ?

Am cumparat in urma cu 25 de ani, prin legea 18 , un imobil dintr-un duplex. Ulterior am revendicat terenul aferent casei , primind titlu de proprietate, cu cota indiviza, am facut cadastru si intabularea intregii mele proprietati. Vecinul meu a cumparat locuinta iar terenul aferent l-a primit in folosinta pe durata existentei constructiei , nedorind sa intre in posesia lui . Schitele, masuratorile, inca de acum 50 de ani ,gardurile delimiteaza exact cele doua proprietati cu numar postal diferit neexistand cai comune de acces sau utilitati, Eu doresc iesirea din indiviziune . Care este procedura cea mai simpla, amiabila, dar mai ales cu cine ies din indiviziune? Cu vecinul ce are in folosinta terenul aferent casei pentru care este proprietar sau cu statul proprietar al terenului vecinului ?
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
aida33, utilizator

Alte discuții în legătură

Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza karmaa karmaa Bunicii mei mi-au facut act de vanzare-cumparare pe casa lor. In actul notarial se spacifica si ca am dreptul la 1/2 indiviza din terenul aferent casei (casa ... (vezi toată discuția)