avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la șomaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la șomaj?

În momentul de față am pensie de invaliditate (cod N23), grad de invaliditate 3. În cazul în care sunt depensionat de către comisie, am dreptul la șomaj până îmi găsesc un loc de muncă?
Cel mai recent răspuns: RaduThor , utilizator 12:11, 4 Noiembrie 2017
Puteți sa va înscrieți la somaj.
Puteți să-mi oferiți o bază legală, vă rog?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 76/2002
[ link extern ]
Vă referiți la articolele 17 lit. g, 35 lit. a și 38 lit. g? Întreb pentru că azi când am fost la AJOFM Constanța mi s-a spus că nu am dreptul deoarece nu sunt plătite contribuțiile la fondul de somaj în cazul pensiei de invaliditate.
Ce ar trebui să fac în acest caz și în ce termen. Pe 9 nov. mă prezint la comisie.
Vă mulțumesc.
Persoanele care au calitatea de pensionar, inclusiv persoanele care beneficiaza de pensie de invaliditate, nu au calitatea de asigurati la sistemul asigurarilor pentru somaj in sensul Legii 76/2002.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cum pot trai decent? valy_gaby94 valy_gaby94 Buna ziua. Am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv sau cum poate fi rezolvata.. Sunt depensionat, dupa 9 ani de pensie medicala. Am 4 diagnostic-uri de ... (vezi toată discuția)
Daca i-a incetat pensia de invaliditate poate beneficia de indemnizatie de somaj? mariiuca mariiuca Buna ziua.Tatal meu ere 57 ani, si la inceputul lunii a fost anuntat ca nu mai beneficiaza de pensia pe caz de boala.Poate beneficia de somaj?Nimeni nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cerere privind acordarea indemnizatiei de somaj respinsa mmaria mmaria Buna ziua, Am o ruda care a fost pensionata pentru invaliditate de munca incepand cu februarie 2011 si pana la 01 martie 2012 cand Institutul National de ... (vezi toată discuția)