avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conditiile in care un chirias poate sa actionez in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conditiile in care un chirias poate sa actionez in instanta un locatar?

Sunt chirias si vreau sa actionez in judecata un vecin care ma deranjeaza. In ce conditii si ce acte sunt necesare, daca este nevoie de proprietar ?
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Jupiterscorpia, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:51, 4 Noiembrie 2017
proprietarul stie ? eu cred ca pima data trebuie sa stie dansul; apoi, aveti acte incheiate cu proprietarul ?contract de inchiriere, adica ? sunteti luat in spatiu sau aveti flotant pe acea adresa ? daca toate aceste sunt Ok si stie si proprietarul, cred ca puteti demara actiunea
fara acordul proprietarului as vrea sa demarez actiunea.
Raspunsul este conditionat de natura disputei/litigiului cu vecinul
Daca neajunsul existent intre dv si vecin tine strict de afectarea intereselor partilor,aveti dreptul prevazut si garantat de legea Fundamentala,de acces neingradit la justitie
Daca obiectul disputei/litigiului tine de asociatia de proprietari,parti comune,dv ca si chirias nu puteti ridica pretentii,numai proprietarul de drept al apartamentului detine calitate
Reveniti cu detalii relevante
Puteti actoina in judecata chiar daca sunteti chirias,aveti aceleasi drepturi ca si locatorul la folosinta linisita si utila a bunului,cu conditia sa aveti incheiat un contract cu respectarea prevederilor legala privind contractul de locatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant pt spatiu comun darkrider darkrider Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Undeva la ultimul etaj al unui bloc exista un apartament care are regim juridic de spatiu comun. Intr-o ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii chiriaș TanjalaG TanjalaG Buna ziua, ma puteți îndruma va rog spre demersurile necesare in vederea recuperării restantelor la întreținere și utilități de la un fost chiriaș ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat/salubrizare mariuspopa1 mariuspopa1 Buna ziua am sa fiu scurt si la obiect. Am locuit in chirie in orasul Constanta timp de un an(2013). Acum cateva zile am primit la adresa din buletin respectiv ... (vezi toată discuția)