avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate munci din strainatate pentru o firma din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate munci din strainatate pentru o firma din Romania . Detalii privind plata taxelor .

O persoana si-a schimbat resedinta permanenta in interiorul UE, din Romania in Austria. Lucreaza in continuare din Austria pentru firma din Romania prin intermediul internetului (tele-working). Pentru respectarea legii trebuie sa-si declare si sa-si plateasca taxele si asigurarile aferente salariului in Austria. Sub ce forma legala se poate inceta plata acestor taxe in Romania iar persoana sa incaseze salariul brut din care sa-si plateasca aceleasi taxe in Austria? Trebuesc respectate legile conform carora in tara unde se munceste acolo se platesc taxele si legea (conventia) evitarii dublei impuneri. Revisal nu prevede o astfel de situatie.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Impozitul pe veniturile din ue keloo keloo Buna, Va rog daca poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu impozitarea veniturilor din strainatate. Eu lucrez in UE (Olanda), cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Impozit venit austria până în anul 2015 am lucrat în austria ... andr33a1997 andr33a1997 Impozit venit Austria Până în anul 2015 am lucrat în Austria la îngrijire bătrâni, din luna aprilie a anului 2015 m-am angajat în România cu contract ... (vezi toată discuția)