avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelăciune pe Facebook cu produse pentru copii. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelăciune pe Facebook cu produse pentru copii. Risc vreo pedeapsă dacă am promovat afacerea fără să știu ce intenții are deținătoarea ei?

In anul 2016 am achizitionat produse gen pampers si lapte praf pentru copii de la o doamna pe facebook care cerea banii in avans cu specificatia alimentare cont livrarea produselor realizandu-se dupa 30 de zile. Am depus banii, am primit produsele, si am revenit cu alte comenzi. Dupa cateva luni mai exact ianuarie 2017 mi s-a propus colaborarea cu doamna insemnand sa postez ofertele ei, sa preiau comenzi, sa incasez banii care ulterior ii viram ei. Am acceptat in speranta ca voi putea monitoriza comenzile mele care incepeau sa intarzie. Am preluat comenzi pana in iulie cand am aflat tot de pe facebook ca de fapt am luat teapa ca doamna i-a virat banii unei alte persoane care nu i-a mai trimis produsele. De atunci a inceput calvarul meu, eram terorizata de cliente care isi vroiau banii sau produsele. Am inceput sa restitui banii din indemnizatie in total 6000 de lei si am depus plangere penala impotriva doamnei. As vrea sa stiu ce pedeapsa risc eu , deoarece nu am stiut nimic despre intentia ei, altfel nu ma bagam si dormeam linistista? Va rog sa ma ajutati!
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:59, 8 Noiembrie 2017
in afara de Amazon, NU am mai auzit pe nimeni sa plateasca in avans ...eventual , daca nu se rezolva sitatia o puteti da in judecata pentru inselaciune
Este caz national, a fost mediatizat si la tv
Sunt mii de mamici inselate, insa nu au depus toate plangere
Se poate formula plangere penala pt inselaciune,nu,, se da in judecata''.Incercati sa va rezumati la domeniile cunoscute.
Am depus plangere impotriva ei, insa nu stiu eu ce pedeapsa as putea primii pentru faptul ca am luat comenzi si am promovat ofertele ei false, deoarece doamna sustinea mereu ca lucreaza legal si ca are contract cu cei de la depozit de unde aduce produsele si era foarte recomandata de mamicile care isi primeau comenzile
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
puffytel, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselaciune, aderare grup infractional puffytel puffytel Cosmarul meu incepe in iulie 2016 cand am vazut pe un grup de mamici pe facebook o doamna care aducea pe comanda scutece si lapte praf. Am luat legatura cu ea, ... (vezi toată discuția)
Plangere penala puffytel puffytel Daca am depus plangere penala pentru inselaciune, o mai pot retrage, sau cum pot renunta la ea? Mentionez ca nu mi-am recuperat prejudiciul, nici nu m-am ... (vezi toată discuția)
Retragere plângere penală pentru înșelăciune: care este procedura? puffytel puffytel buna ziua am depun in luna iulie 2017 o plangere penala impotriva unei doamne care se afla la 600km de mine pentru cateva comenzi pe care nu le-a onorat cu ... (vezi toată discuția)