avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune, aderare grup infractional
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune, aderare grup infractional

Cosmarul meu incepe in iulie 2016 cand am vazut pe un grup de mamici pe facebook o doamna care aducea pe comanda scutece si lapte praf. Am luat legatura cu ea, am dat comanda, plata trebuia facuta in avans....am primit produsele si am fost foarte multumita, am revenit cu alta comanda ca stiam ca dureaza pana ajung produsele. Am comandat treptatatat scutece cat si lapte praf stiam ca e o doamna foarte solicitata si avea multe recomandari. In noiembrie mai gasesc o alta doamna care la fel aducea produse pt copii la comanda cu plata in avans, intreb daca cele 2 colaboreaza si binenteles ca au zis ca nu....prima avand preturi mai mici si tot felul de tombole plus livrare prin curier, a doua avand livrare doar prin posta. Am comandat si de la dansa, am primit produsele, am revenit iar si iar cu alte comenzi....in ianuarie pusese anunt cea de a doua ca, cauta persoane care sa o ajute cu preluarea comenzilor ca ea sa se poata ocupa de livrare...am cerut detalii si mi s-a spus ca trebuie doar sa postez ofertele ei, sa vb cu clientele, sa incasez banii si la sfarsitul ofertei sa ii virez banii in cont mai putin cu 5-8 lei care ar fi comisionul meu.. Am zis ca incerc desi nu prea aveam mult timp, primele 2 luni au fost ok insa din a 3-a doamna nu prea onora comenzile zicand tot felul de motive ca au ajuns produsele deteriorate, ca e in vama etc...Am crezut-o si am continuat sa preiau ckmenzi pana i iulie cand deja lumea era disperata ca nu isi primesc inclusiv eu, produsele comandate in ianuarie... intreb de colete imi zice ca sunt puse la posta, ca i-au disparut din colete, ca i-au venit retur etc...intreb de bani imi zice ca furnizorul nu da banii retur la cheremul ei. Am tacut si am asteptat....eram foarte presata de cliente, iar pe 12 iulie anunta public ca defapt ea colabora cu prima doamna iar acesta i-a dat teapa, e de negasit si ca a fugit cu banii. Am inlemnit, lumea isi cerea banii inapoi, doamna cu care colaboram imi zice ca nu are de unde sa dea, am cerut imprumut de la rude pentru a putea returna banii clientelor deoarece ma amenintau ca depun plangere impotriva mea... Ulterior am depus si eu plangere impotriva doamnei pentru a recupera banii de pe comenzile personale si banii care i-am returnat clientelor. Mentionez ca tot timpul imi zicea ca lucreaza legal si nu mi-a dat niciodata motive sa banuiesc ca nu e asa....produsele fiind de calitate. Ma intreb eu risc sa fiu acuzata de ceva daca nu am stiut ce intentioneaza ele sa faca? Am printuri cu convorbirile si extrasele de cont cu tranzactiile
Cel mai recent răspuns: puffytel , utilizator 12:03, 20 Noiembrie 2017
Nu stiu ce intelegeti dvs prin legal, dar legal presupune in primul rand ca, comercializarea produselor si a serviciilor comerciale sa fie realizata de catre persoane fizice/juridice care sunt autorizate sa desfasoare o astfel de activitate.
Activitatea dvs era legala? erati autorizata sa desfasurati o astfel de activitate? inteleg ca aveati un comision, ati avut un contract cu respectiva? ati platit impozite?
nu am primit nici un contract, iar comisionul s-a restituit in proportie de 80 % inapoi la clientele care si-au cerut banii inapoi...am avut un comision total de maxim 300 de lei, iar in momentul in care oamenii si-au cerut inapoi banii am dat si comisionul inapoi,mai putin comisionul pentru comenzile care s-au livrat adica undeva la 60 de lei....Doamna sustinea ca lucreaza legal si am crezut ca la sfarsitul anului pe baza comisionului va intocmi conventii civile pentru ca, comisionul nu era fix, poate intr-o luna comisionul era de 20 de lei iar luna urmatoare poate 200 de lei
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
puffytel, utilizator
ce sa fac sa dau toti banii inapoi inclusiv comisionul?
normal stiu ca ar trebui sa platesc impozit pe venit, insa eu avand comenzi personale am virat doamnei mai multi bani decat mi-au intrat mie in cont, avand comanda personala de aproximativ 2000 de lei. Total incasari de la cliente 6000 iar doamnei i-am virat in cont 8000, iar din cei 6000 sa zic ca am avut un comision de maxim 300 de lei, dar in momentul cand am inceput restituirea banilor la cliente am dat si comisionul inapoi
Riscati sa fiti acuzata de savarsirea infractiunii prev. de art. 348 c.p. si evaziune fiscala.
ART. 348
Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi
Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Alte discuții în legătură

Retur produse în vederea gdpr mariustz mariustz Bună ziua, Am comandat online niște piese auto, ideea e ca firma mi.a băgat pe gat niste produse care costau mai mult și deși am sunat odată și am ... (vezi toată discuția)
Am fost păgubită de 612 lei pentru produse pe care nu le-am primit. ce pot face? Mihaela.boangher Mihaela.boangher Buna seara ! Am si eu o mare problema si as vrea sa aflu parerea unui specialist. In ultima vreme, am inceput sa fac cumparaturi online pe site-ul de ... (vezi toată discuția)
Comisioane retur alandala1 alandala1 Buna ziua, Am comandat online o pereche de cizme pe care doresc sa o returnez intrucat marimea nu este corecta. Comanda a fost plasata pe data de 23 ... (vezi toată discuția)