avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost păgubită de 612 lei pentru produse pe care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost păgubită de 612 lei pentru produse pe care nu le-am primit. Ce pot face?

Buna seara ! Am si eu o mare problema si as vrea sa aflu parerea unui specialist. In ultima vreme, am inceput sa fac cumparaturi online pe site-ul de socializare Facebook. Exista grupuri speciale cu vanzari unde fiecare persoana posteaza lucruri de vanzare. Uitandu-ma prin grupuri ce as putea cumpara, am dat de o doamna care vindea diverse haine si incaltaminte noi, cu eticheta la un pret bun. In urma unei conversatii, am decis sa cumpar produse de la dansa. Inainte de a achita produsele, i-am cerut doamnei recomandari, asa cum procedez de obicei, iar ea a facut o postare pe un alt grup de tepare si serioase unde s-a dovedit ca ar fi serioasa si trimite coletele. La indrumarea dansei, am facut plata inainte de livrarea produselor, pentru ca a specificat ca nu livreaza ramburs, ci doar cu plata in cont. Dupa ce am facut plata, dansa a spus ca are peste 500 de colete de livrat si va dura cateva zile. Am fost intelegatoare si am mers pe incredere. Dupa prima comanda, m-am razgandit si am mai cumparat cateva produse pe care voiam sa le fac cadou de Craciun, in total platind in 3 transe suma de 612 lei. Cand am intrebat daca coletul a fost pus, doamna imi raspundea ca are foarte multe colete si nu stie pe care le-a pus sau nu, vazand ca o intreb zilnic a inceput sa nu imi mai raspunda la mesaje. Devenise foarte populara in grupurile de vanzari de pe Facebook pentru produsele inexistente, dar pe care ea pretindea ca le are, si in urma postarilor sale a facut vanzari de peste 20.000 lei. Produsele nu au fost livrate, fetele au sesizat ca ne-am luat teapa si s-a creat un grup pe facebook cu cele pagubite. Suntem foarte multe pagubite de sume mari, am mers la politie si am depus plangere, au zis ca ma suna in 2 zile sa vin la audiere, dar nu m-a sunat nimeni si au trecut 10 zile, ce pot face? Doamna respectiva a facut o postare in care spunea ca de fapt nu a avut produsele respective, erau doar poze orientative si mergea sa le ia din Turcia si i-au fost confiscate la vama, de aceea nu am primit coletele, cand toata lumea a acuzat-o de frauda si ne-am cerut banii inapoi, si-a inchis contul de Facebook. Trebuie sa se faca ceva in acest caz, suntem foarte multe pagubite. Cred ca persoana din spatele contului de Facebook difera de cea in care am depus banii, din cercetarile mai multor persoane doamna careia i-am depus banii este o doamna de varsta a doua, fiind ruda cu cea care ne-a luat banii. Va rog sa ma ajutati cu o parere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 22:19, 7 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Ați făcut foarte bine că ați depus plângere! Se tot înmulțesc aceste persoane care înșeală diferite persoane în acest mod pe rețelele de socializare.
Rămâne să așteptați ca să se efectueze urmărirea penală. Eu v-aș recomanda, dacă tot vă cunoașteți cu celelalte păgubite, să vă angajați împreună un singur avocat. Fiind același suspect, același mod de a acționa, dacă vă negociați contractul veți plăti un onorariu mai mic împreună și veți beneficia de asistență de specialitate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, aderare grup infractional puffytel puffytel Cosmarul meu incepe in iulie 2016 cand am vazut pe un grup de mamici pe facebook o doamna care aducea pe comanda scutece si lapte praf. Am luat legatura cu ea, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am comandat ceva de la o doamnă de pe facebook și ... Maria1235678910 Maria1235678910 Bună ziua! Am comandat ceva de la o doamnă de pe Facebook și i-am pus bani în cont..comanda nu mai vine..doamna tot amână ba că mâine ba că ... (vezi toată discuția)
Teapa la plata in cont (comanda pe facebook) lilianaaaa3 lilianaaaa3 Buna seara! Am dat zilele trecute comanda de o rochita de la o doamna care avea profil pe Facebook cu hainute, i-am depus banii in cont si urma sa imi trimita ... (vezi toată discuția)