Buna seara! Am urmatoarea situatie la care astept cu interes un raspuns competent din partea dvs: mai multe persoane au trimis catre o anumita persoana de-a lungul timpului diferite colete ce conțineau spre exemplu produse hand-made, insa persoana respectiva trimitea dovezi ale platii, iar ulterior plata era anulata sau nu exista bani in contul sau pentru efectuarea tranzacției si in felul acesta primea colete pe care nu le platea. In decursul timpului persoana in cauza si-a facut mai multe pagini de profil pe Facebook, sub alte nume si in felul acesta incerca sa-si piarda cumva urma. Mentionez ca nu toate persoanele ce au trimis colete cu diverse produse detin o forma de societate si nu au oferit factura, insa exista dovezile conversatiilor purtate cu persoana respectiva. Intrebarea mea este: se mai pot recupera banii persoanelor pagubite de la persoana in cauza?
cu scuze, ce inseamna dovezi ale platii urmate de revocare? sunt plati internationale?
in Romania, platile interbancare se fac in aceeasi zi. exista aplicatii ale bancilor prin care platile se fac in 5 minute, catre un cont IBAN.
nu cred ca pentru furnizor e un capat de tara sa expedieze a doua zi, iar daca clientul insista, furnizorul are tot dreptul sa devina suspicios. este furnizorul disperat sa vanda?
exemplul cu produsele hand made nu e bun, fiindca e vorba de o activitate profesionala neinregistrata.