avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR- incetare contract de munca art 55 lit b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR- incetare contract de munca art 55 lit b

am nevoie de cartea de munca deoarece vreau sa ma angajez in cadrul altei societatii...initial am formulat o cerere de demisie cu care m-am prezentat la fortele de munca.Acolo mi s-a spus ca nu e buna respectiva cerere si ca am nevoie de o decizie de la angajator.am fost la contabila angajatorului care mi-a inmanat 3 exemplare de astfel de decizii necompletate spunandu-mi ca eu trebuie sa le completez.problema e ca habar nu am cum...angajatorul de asemenea nu stie,deci din partea lui nu primesc.
unde pot posta un astfel model de cerere pt a primi ulterior recomandari in vederea complectarii din partea dumneavoastra? multumesc
Cel mai recent răspuns: sz_ada , utilizator 21:05, 8 Octombrie 2009
Decizia de incetare a cim, nu o completati dumneavostra, ci angajatorul, in baza demisiei pe care a-ti depus-o.
Contabila ar fi trebuit sa stie acest lucru, sau poate ca in mod intentionat tegiverseava rezolvarea situatiei.
Plus ca dupa completarea ei de catre abngajator, acesta trebuie sa puna semnatura reprezntantului legal si o stampila.

Dvs de unde aveti stampila lui? Cumva contabila are ceva interese sa lungeasca treaba? Ciudat. Ptr ca nu este o concediere indivuduala ca sa aiba ea obligatii. Este actul unilateral al dvs, cu alte cuvinte firma ar trebui sa fie linistita ca nu are obligatii.
Cred ca este .......... un pic poeta, contabila dvs.

DOMNULE ADMINISTRATOR

Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria XR nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL ________, in temeiul art. 55, litera b din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va rog respectuos sa imi aprobati incetarea activitatii din motive personale prin acordul partilor, incepand cu data de _____________.

Va multumesc .

In speranta ca in felul acesta invata si angajatorul dvs.v-am trimis alaturat un model pe care dvs.il scrieti in 2 ex.unul ramane la unitate al doilea la dvs.cu semnatura angajatorului si stampila cu data inregistrarii.
Acum nu va mai poate spune ca nu stie ce sa scrie.
Succes !
Cu respect,Alexa...
oricum e o mare incurcatura angajatorul e de fapt un prieten care si-a deschis anul trecut o firma de constructii pentru a putea incasa platiile de la o socitetate comerciala la care si-a prestat serviciile.avea nevoie de un angajator si eu am accepat,asa ca sunt angajat din decembrie la firma lui.urma sa primesc salariul minim...de atunci si pana azi am primit un singur *fluturas de salariu, oricum el intotdeanua m-a platit ca * muncitor zilier si din cate mi s-a spus de la fortele de munca a platit doar o parte din tot ce trebuia sa plateasca pana acum.
treaba e ca eu am urgent nevoie de cartea de munca, am gasit un loc de munca foarte bun si in termen de 30 de zile trebuie sa ma prezint la dansii cu cartea de munca incheiata 30 de zile din care au trecut deja vreo 10!
din cate am inteles de la dumneavoastra...eu trebuie acum sa formulez o cerere de desfacerea a contractului de munca conf art 55 lit b pe care sa o inmanez contabilei si ea sa rezolve tot pt mai departe?
Art. 55 b) inseamna incetarea raporturilor de munca cu acordul ambelor parti. Ptr acest articol intr-adevar veti face o cerere.

Dar daca doriti demisie (adica prin art. 79) atunci doar aduceti la cunostinta angajatorului ca demisionati.
Demisia este un act unilateral la salariatului care nu trebuie aprobat de angajator.

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul ambelor parti robert88 robert88 Buna ziua. Am nevoie de un model de demisie cu acordul ameblor parti. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)