avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata fara penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata fara penalizare

Buna ziua. La cati ani pot intra in pensie anticipata fara penalizare, avand in vedere urmatoarele:
- data nasteri: 15.05.1961
- stagiu de cotizare: 39 ani si 4 luni, grupa 3
- locuiesc in zona Copsa Mica, pana in 8 km.
Rog a mi se raspunde daca pot intra in pensie anticipata sau in pensie anticipata partial fara penalizare, si la ce data.
Cel mai recent răspuns: Adriana Tetcu , utilizator 22:05, 5 Noiembrie 2017
Pensie anticipata la 57 ani.
Conditia de stagiu este de 40 ani si 2 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Pensie anticipata partiala(fara penalizare) la 60 ani.
Am înțeles acest aspect, dar dacă locuiesc în zona Copșa Mica, se reduce limita de vârstă de pensionare cu 2 ani,ar trebui sa ma pensionez pt limita de vârstă la 60 de ani nu la 62. În această situație ma pot pensiona anticipat mai repede de 57 de ani?
Repet:
-Limita de varsta la 62 ani
-Pensie anticipata la 57 ani, daca indepliniti conditia de stagiu de 40 ani si 2 luni, fara stagiul asimilat.
-Pensie anticipata partiala cu penalizare la 57 ani, daca nu indepliniti conditia de stagiu pentru cea anticipata.
-Pensie anticipata partiala fara penalizare la 60 ani.
Va mulțumesc pt răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă pot sa ma pensionez dsvetlana62@yahoo.com dsvetlana62@yahoo.com Sunt născută în 01.01.1962, am terminat facultatea în 1985,lucrez de atunci (17.09.1985),locuiesc în Tg_Mures zona în care se poate beneficia de cei 2 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau la limita de varsta flavianda flavianda Buna ziua. Sunt nascuta in aprilie 1963, vechime in munca 36 ani si locuiesc in oras aflat pe lista celor afectate de poluare. In acest sens, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipată parţială ContSters377101 ContSters377101 Ce conditii trebuie indeplinite pentru a iesi la pensie anticipata partiala? Sunt nascuta la 12 ianuarie 1961. (vezi toată discuția)