avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA

Va rog, suntem institutie publica, la angajare cine plateste analizele care trebuie efectuate ptr.angajare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:34, 6 Noiembrie 2017
Angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare, potrivit HG nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, promovarea sănătăţii la locul de muncă.

Legislația interzice angajarea sau schimbarea locului de muncă al lucrătorilor, fără avizul medical emis de către medicul de medicină muncii.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen medical danyel4269 danyel4269 buna seara,daca sant la prima angajare cine plateste examenul medical,eu sau angajatorul.va multumesc (vezi toată discuția)
Demisie in prima zi de training RevoMan RevoMan Am vrut sa vad cum este sa lucrezi intr o bakerie,se ocupau de torturi insa nu mi au placut oamenii de acolo.Mi s a spus inainte de ziua de training ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare? v_ildiko v_ildiko Buna ziua, imi spuneti va rog daca angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare? conform caror prevederi legale ? Multumesc! (vezi toată discuția)