Am divorțat in urma ca câțiva ani amiabil. In decizie cuantumul pensiei alimentare s-a stabilit in suma fixa, ce reprezenta atunci 25% din veniturile nete de la acel moment (calculat pentru ambii părinți).
Între timp veniturile de ambele părți s-au modificat si evident am ajuns la discuții legate de modificarea acestei sume, însă exista cateva divergente de opinie. Dorința ambilor este de a ajunge la o concluzie amiabila fără a merge in instanța si chiar fără a modifica decizia notariala.
As avea doua întrebări pentru care va solicit ajutorul:
- Copilul sta la mine cate 2-4 zile pe saptamana, in medie 12 zile pe luna, ceea ce este putin peste 30%. Acest lucru poate fi luat in calcul ca participare la creșterea copilului?
- Ce fel de cheltuieli se pot considerente ca participare in natura? Haine, jucărie, vacante, activități? As prefera sa pot face mai multe cu / pentru copil, nu doar sa plătesc mai mult...
Sper ca am reusit sa fiu clar si va mulțumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastră.
Binenteles ca perioada petrecuta la dvs se considera participare la cresterea copilului caci in acea perioada cheltuiti cu intretinerea minorului. Orice cheltuiala legata de copil se considera executare in natura ( inclusiv diverse activitati, teatre, vacante, cursuri, haine, mancare etc).