avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot să locuiesc în casa bunicii mele (decedate) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot să locuiesc în casa bunicii mele (decedate) până la terminarea procesului de succesiune?

Pot intra sa locuiesc in casa bunicii, (decedate), pina la terminarea procesului de succesiune ? Daca da care-i procedura legala.
Mentionez ca eu si fratele meu sintem singurii mostenitori, iar el locuieste in alta parte.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:03, 11 Noiembrie 2017
Proces de succesiune cu cine, care sunt partile in proces? Acum, la acest moment cine locuieste acolo?
proces de succesiune cu fratele, la notar, iar in casa nu locuieste nimeni.
Da, puteti intra si chiar locui acolo, nu vad nicio problema.
Puteti locui chiar si cu acordul tacit al celuilalt mostenitor.Nu puteti sa va faceti mutatia deoarece la politie va vor cere actul in baza caruia detineti spatiul(contract inchiriere,titlu proprietate-certificat mostenitor)
Sa zicem ce este mai rau : fratele nu ar fi deacord. (Mentionez ca acum nu locuieste acolo, nu are vreun beneficiu, doar plateste chirie, din banii pe care i-a primit pentru proceduri din timpul vietii de la defuncta). Ar putea avea obiectii legal ?

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbatuta de multi ani. mai e posibil? nectarya nectarya Tatal meu a decedat. In timpul vietii nu a deschis succesiunea asupra bunurilor parintilor lui (bunicilor mei). Parintii tatalui erau divortati de cand el era ... (vezi toată discuția)
Debatere mostenire nirolf75 nirolf75 Revin cu intrebarea legata de mostenire. Pamantul si restul bunurilor erau pe numele bunicii mele, fata ei ( mama mea ) decedata, fara frati.....intrebarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune facuta nefiind unicul mostenitor de drept nikoleta09 nikoleta09 Buna ziua ,am si eu o problema vreau sa deschid succesiunea dupa bunicii materni bunicul a decedat in 1997 iar bunica in 2009 . Mama a decedat in 2007 ... (vezi toată discuția)