avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot să locuiesc în casa bunicii mele (decedate) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot să locuiesc în casa bunicii mele (decedate) până la terminarea procesului de succesiune?

Pot intra sa locuiesc in casa bunicii, (decedate), pina la terminarea procesului de succesiune ? Daca da care-i procedura legala.
Mentionez ca eu si fratele meu sintem singurii mostenitori, iar el locuieste in alta parte.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:03, 11 Noiembrie 2017
Aparent si din ce povestiti pana acum nu ar putea avea obiectii, insa daca-l intrebam pe el, probabil ca ar avea. NU se poate da un raspuns fara sa stim exact care este situatia de fapt acolo.
matematic vorbind nu exista decit doua situatii, daca stiti raspunsul si consecintele va rog raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca matematic or fi numai doua situatii, juridic sunt o infinitate de situatii si cum dreptul nu este matematica ce v-am spus anterior ramane valabil, nu se poate da un raspuns fara a se sti care este acum situatia de fapt. De exemplu, daca el are domiciliul acolo sau bunuri in casa, va poate acuza de violare de domiciliu sau de furt, sau pur si simplu nu se va intampla nimic chiar daca dvs faceti acte de administrare a proprietatii pana la solutionarea litigiului (de pilda, intrati acolo, faceti o reparatie, platiti dari sau locuiti acolo).
Dezbaterea succesiunii este una iar" procesul de succesiune" cum il numiti dv. se petrece la tribunal. Deci sa intelegem ca pana in prezent nu exista neintelegeri care sa duca la o dezbatere succesorala in tribunal ?.Ati pus o intrebare fara sa specificati de fapt ce doriti. Inainte de a stii raspunsul juridic intrebati-l pe fratele dv. daca are ceva impotriva. Apoi nu stim daca s-a facut un proces verbal cu bunurile existente in prezenta ambilor, sunt multe de clarificat. De ex.; ati locuit acolo pana la decesul persoanei (cine este, mama, bunica, matusa ecc) aveti vocatie succesorala doar dv.doi s.a.m.d.). Daca doriti un raspuns fie va adresati unui avocat, e de dorit daca exista un litigiu, fie reveniti cu lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbatuta de multi ani. mai e posibil? nectarya nectarya Tatal meu a decedat. In timpul vietii nu a deschis succesiunea asupra bunurilor parintilor lui (bunicilor mei). Parintii tatalui erau divortati de cand el era ... (vezi toată discuția)
Debatere mostenire nirolf75 nirolf75 Revin cu intrebarea legata de mostenire. Pamantul si restul bunurilor erau pe numele bunicii mele, fata ei ( mama mea ) decedata, fara frati.....intrebarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune facuta nefiind unicul mostenitor de drept nikoleta09 nikoleta09 Buna ziua ,am si eu o problema vreau sa deschid succesiunea dupa bunicii materni bunicul a decedat in 1997 iar bunica in 2009 . Mama a decedat in 2007 ... (vezi toată discuția)