avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua, as dori sa aflu si eu daca tatl meu se poate pensiona anticipat si cand. Este nascut pe 07.10.1956 si are o vechime de 30 ani si cateva luni (nu am retinut cu exactitate). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:05, 8 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal dvs. se poate pensiona:
- la limita de varsta dupa anul 2021 luna Octombrie la varsta standard de pensionare de 65 ani:

Nu poate beneficia de pensie anticipata sau de pensie anticipata partiala intrucat nu indeplineste conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala , respectiv pentru pensionare anticipata.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos!
Si daca are si grupa 2, a lucrat vreo 9 ani pe santier.. Multumesc anticipat!
9 ani grupa II aduc in stagiu aferent de 3 ani si 3 luni.
Pentru pensie anticipata partiala trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu de 35 ani fara stagiul asimilat (armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)
Pensie silviu123 silviu123 sunt născut în 8 ianuarie 1958,am o vechime de 31 ani și 9 luni+armata ,din care 8 ani in grupa 2.Cand as putea ieși la pensie? (vezi toată discuția)
Pensie alezy alezy Bun ziua As dori sa stiu si eu la ce varsta indeplinesc conditiile de pensionare; Sun bărbat, născut la 04/08/1959 - pana in prezent am 38 ani lucrați - ... (vezi toată discuția)