avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

sunt născut în 8 ianuarie 1958,am o vechime de 31 ani și 9 luni+armata ,din care 8 ani in grupa 2.Cand as putea ieși la pensie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:34, 21 Noiembrie 2019
Stagiul de cotizare = 31 ani si 9 luni + 2 ani stagiul aferent(perioada suplimentara) + armata ?
Trebuie sa indepliniti conditia de stagiu complet pentru a se pune problema pensionarii.
Adunati si armata si vedeti daca indepliniti cei 35 de ani.
da,sunt 35 ani și 1 luna
Pentru pensie anticipata partiala conditia de stagiu este de 35 ani, fara stagiul asimilat(aramata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Indeplineste conditia de stagiu pentru pentru pensie de limita de vasta, nu si pentru pensie anticipata partiala.
deci se scad 2 ani și 8 luni din vârstă standard de pensionare pentru cei 8 ani de grupa 2 ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Limita de varsta la 62 ani si 4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câți ani trebuie să mai cotizez și la ce vârstă pot ieși la pensie ? Cojocaru Ion Cojocaru Ion Sunt barbat , născut pe 10.08.1961. Am 31 de ani vechime în muncă, din care: 11 ani și 8 luni grupa a 2-a. Câți ani trebuie să mai cotizez și la ce ... (vezi toată discuția)
Pensie alezy alezy Bun ziua As dori sa stiu si eu la ce varsta indeplinesc conditiile de pensionare; Sun bărbat, născut la 04/08/1959 - pana in prezent am 38 ani lucrați - ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Maritamad Maritamad Sunt nascut in 06.04.1963. Am lucrat din august 1984 pana in oct.2015, iar pana in oct.2016 am fost in somaj. Am lucrat 5 ani si 8 luni in grupa I de munca si ... (vezi toată discuția)