avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea judecatoreasca

am si eu o intrebare in 1995 am fost condamnat la 6 luni inchisoare (abuz incredere) si 1996 la 1 an si 8 luni (pt furt) cu suspendare ce pasi trebuie facuti pt reabilitarea judecatoreasca? multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:38, 14 Octombrie 2009
multimesc pt raspunsuri am scos cazierul si nu sunt reabilitat de drept am facut cerere la registratura pt copii dupa sentintele penale si as vrea sa stiu ce pasi urmeaza de facut dupa ce le scot miercuri.Multumesc
Faceti o cerere de reabilitare la instanta de domiciliu:
" In cerere trebuie sa se mentioneze:
a) adresa condamnatului
b) condamnarea pentru care se cere reabilitarea si fapta pentru care a fost pronuntata acea condamnare;
c) localitatile unde condamnatul a locuit si locurile de munca pe tot intervalul de timp de la executarea pedepsei si pana la introducerea cererii, iar in cazul cand executarea pedepsei a fost prescrisa, de la data ramanerii definitive a hotararii si pana la introducerea cererii;
d) temeiurile cererii;
e) indicatii utile pentru identificarea dosarului si orice alte date pentru solutionarea cererii.

La cerere se anexeaza actele din care reiese ca sunt indeplinite conditiile reabilitarii. "

Atasati si dovezile ca ati achitat (daca erau de achitat) despagubirile civile si cheltuielile judiciare.
am scos azi copii dupa sentintele penale definitive si urmeaza sa le depun luni la registratura, in afara de cererea de reabilitare si copii dupa acte personale oare mai am nevoie si de altceva? La judecatorie mi s-a spus ca nu mai am nevoie de altceva.Multumesc pt raspunsuri!
Cititi sentinta. Daca aveati de platit ceva, atasati chitantele cu care ati platit.
Puteti sa mai atasati o adeverinta de la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar tooony tooony In anul 1994 am fost condamnat lao pedepsa de 7 luni inchisoare la locul de munca,care bineinteles am executat-o.Azi..dupa 16 ani...mi-am scos cazierul...si am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare sergiudan77 sergiudan77 Buna ziua, in 1998 am fost conmnat 3ani si 6 luni pt furt si am fost eliberat in anul 2000 in septembrie. Care ar fi pasii ce trebuie facuti pt a ma reabilita? ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se sterge cazierul maryna30 maryna30 salutare,tatal meu a avut un accident de masina si pentru faptul ca a condus fara carnet a facut inchisoare 2 ani in 1997,as dori sa stiu daca cazierul se ... (vezi toată discuția)