avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Preintampinare schimbare PUZ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Preintampinare schimbare PUZ

Locuiesc in Timisoara intr-o zona rezidentiala aprox noua, creata acum 12-13 ani. Zona este aproape de hotarul dintre teritoriul Timisoarei si comuna Dumbravita, fiind practic lipite.

Am sesizat aparitia unui panou de informare denumit “Intentie de elaborare plan urbanistic zonal” prin care se incearca schimbarea PUZ-ului pentru a se putea construi locuinte colective cu regim de inaltime P+6. Terenul, cu suprafata de aprox 5000 mp, este pe teritoriul Timisoarei iar in prezent, accesul rutier la parcela este asigurat printr-o strada la limita teritoriala : casele din nord apartin de Dumbravita iar cele din sud de Timisoara. Precizez ca regimul de inaltime in zona rezidentiala Tm este P+2+M, in timp ce in Dumbravita este P+1+M.

Am depus o sesizare impreuna cu un grup de vecini din zona adresata Primariei Tm-Directia Urbanism relativ la aceasta intentie, in care am subliniat diferentele de regim de inaltime, de tip de locuinte (colective/max 2 familii), suprasolicitarea infrastructurii etc. Am primit doar un raspuns standard in care se spune ca in etapa 2, se va organiza o intalnire .

Ce am mai putea face pentru a preintampina acest dezechilibru teritorial?

Poate sa cerem un studiu de trafic pentru a vedea ca zona deja sugrumata (apropos, in zona nu exista nici macar un trotuar) ? Cui, celor 2 primarii sau Consiliului Judetean?

Multumesc pentru orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: Anamaria_Vaida , utilizator 07:33, 8 Noiembrie 2017
Nu mai deschideti aceeasi discutie in mai multe sectiuni de forum. Ingreunati munca celor care comenteaza.
Ati primit deja un raspuns aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Scuze, e prima intrebare si m-am `pierdut` in alegerea sectiunii....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preintampinare schimbare puz Anamaria_Vaida Anamaria_Vaida Locuiesc in Timisoara intr-o zona rezidentiala aprox noua, creata acum 12-13 ani. Zona este aproape de hotarul dintre teritoriul Timisoarei si comuna ... (vezi toată discuția)
Terenul pe care l-am cumpărat a fost situat la categoria l4 Gabrielsuzana Gabrielsuzana Am cumpărat un teren in Bistrita intr-o zona destinată pentru case Str Malinului . Terenul este intravilan , neștiind ca se modifica planul de urbanism ... (vezi toată discuția)
Pot sa construiesc pe acest teren ? scarabeul1984 scarabeul1984 Buna ziua, Nu am avut inca timp sa ajung la primarie sa incep demersul pentru actele de impartire a terenului. O sa intru in posesia unui teren intravilan de ... (vezi toată discuția)