avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Preintampinare schimbare PUZ
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Preintampinare schimbare PUZ

Locuiesc in Timisoara intr-o zona rezidentiala aprox noua, creata acum 12-13 ani. Zona este aproape de hotarul dintre teritoriul Timisoarei si comuna Dumbravita, fiind practic lipite.

Am sesizat aparitia unui panou de informare denumit “Intentie de elaborare plan urbanistic zonal” prin care se incearca schimbarea PUZ-ului pentru a se putea construi locuinte colective cu regim de inaltime P+6. Terenul, cu suprafata de aprox 5000 mp, este pe teritoriul Timisoarei iar in prezent, accesul rutier la parcela este asigurat printr-o strada la limita teritoriala : casele din nord apartin de Dumbravita iar cele din sud de Timisoara. Precizez ca regimul de inaltime in zona rezidentiala Tm este P+2+M, in timp ce in Dumbravita este P+1+M.

Am depus o sesizare impreuna cu un grup de vecini din zona adresata Primariei Tm-Directia Urbanism relativ la aceasta intentie, in care am subliniat diferentele de regim de inaltime, de tip de locuinte (collective/max 2 familii), suprasolicitarea infrastructurii etc. Am primit doar un raspuns standard in care se spune ca in etapa 2, se va organiza o intalnire .

Ce am mai putea face pentru a preintampina acest dezechilibru teritorial?

Poate sa cerem un studiu de traffic pentru a vedea ca zona e gatuita (apropos, in zona nu exista nici macar un trotuar) ? Cui, celor 2 primarii sau Consiliului Judetean?

Multumesc pentru orice sugestie.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Anamaria_Vaida, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anamaria_Vaida , utilizator 07:34, 8 Noiembrie 2017
Pentru a avea un cuvant de spus, dvs. si semnatarii sesizarii deja facute, la intalnirea ce va fi programata ulterior de primarie, puteti lua legatura cu un arhitect (de preferat expert tehnic judiciar pentru ca in caz ca se ajunge in instanta, raportul acestuia sa fie avut in vedere de instanta de judecata), care contracost sa va intomeasca un raport de expertiza extrajudiciara in care sa-si spuna punctul de vedere asupra constructiilor care se planuiesc vis a vis de cele existente.
In privinta trotuarului puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data ambele primarii care in comun sa construiasca un drum de acces cu trotoare pentru pietoni, chiar cu banda pentru biciclisti, iluminat stradal, etc. Puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data si prefectura in ideea ca zona se afla la hotarul intre cele 2 primarii si fiecare din acestea ar putea spune ca este sarcina celeilalte.
In privinta traficului, politia ar putea furniza niste informatii. Un studiu complet ar putea fi furnizat contracost de o firma specializata in identificare trafic si solutii de imbunatatire (ati putea gasi pe internet astfel de firme).
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preintampinare schimbare puz Anamaria_Vaida Anamaria_Vaida Locuiesc in Timisoara intr-o zona rezidentiala aprox noua, creata acum 12-13 ani. Zona este aproape de hotarul dintre teritoriul Timisoarei si comuna ... (vezi toată discuția)
Pot sa construiesc pe acest teren ? scarabeul1984 scarabeul1984 Buna ziua, Nu am avut inca timp sa ajung la primarie sa incep demersul pentru actele de impartire a terenului. O sa intru in posesia unui teren intravilan de ... (vezi toată discuția)
Probleme avize puz ContSters467286 ContSters467286 Buna ziua! Apelez si eu la sprijinul dumneavoastra cu urmatoarea speta:in ocombrie anul 2017 am achizitionat in Targoviste un teren intravilan agricol in ... (vezi toată discuția)