avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neplata taxe si impozite catre Stat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neplata taxe si impozite catre Stat

In cazul in care, printr-o sesizare la ANAF se descopera ca-un angajator n-a platit taxele si impozitele catre Stat, cel putin in numele unui angajat, cel putin in baza unui CIM ( contract individual de munca ), respectiv, a unui contract colectiv de munca, care-s masurile pe care le impuna ANAF-ul si-n baza caror Legi si Angajatorul poate sa fie amendat sau sa fie obligat de catre Stat sa plateasca penalitati pentru intarzieri crase-n plata unor taxe si impozite ( brutul remuneratiei stipulate-n CIM )?
Cel mai recent răspuns: mexic85 , utilizator 07:58, 8 Noiembrie 2017
Anaf nu se sesizeaza. In conditiile in care angajatorul a depus declatiile aferente contractului ( din enuntul d- v astra se intelege ca a depus aceste decaratii ), se calculeaza maj de intarziere pana la data stingerii integrale a datoriei. Pentru sumele datorate se emit somatii de plata insotite de titluri executorii , dupa care se procedeaza la indisponibilizarea sumelor din cont . Legea maiprevede si aplicarea de sechestre asiuratorii pe bunurile societatii (daca are ). Dupa indeplinirea tuturor formalitatilor , aNAF poate trece la vanzarea acestor bunurilor prin licitatie, urmand ca din vanzarea acestora sa se achite datoriile bugetare. Toate acestea sunt prevazute de legea 207/2015 Codul de procedura fiscala.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
AKCA CONT EXPERT SRL , Consultant fiscal
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa la declaratia 112 ella1986 ella1986 Buna ziua!! Spuneti-mi va rog daca pot face o rectificativa la declaratia 112 acum (iulie 2014) si sa declar un salariat angajat cu conventie civila in luna ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua vin cu intrebare si sper ca ma pute ti ajuta varului ... Maira05 Maira05 Buna ziua vin cu intrebare si sper ca ma pute ti ajuta varului meu tocmai i sa pus o proprire pe cont de la anaf pentru suma de 27000 de roni pentru ca nu au ... (vezi toată discuția)