avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare societate romana propietate 100% a unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare societate romana propietate 100% a unei societati straine

Buna seara,
o societate straina, 2 asociati, doreste sa infiinteze o societate romana, care sa-i apartina 100%. As dori sa stiu ce documente trebuie sa aduca acesti 2 asociati din tara lor.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: maflov , utilizator 16:09, 9 Octombrie 2009
Din propria mea experinenta (in urma asistarii unui cetatean strain la infiintarea unei societati comerciale romane) pot sa va spun, ca dansii nu trebuie sa aduca nici un act din tara lor (cu exceptia cartii de identiate in cazul cetatenilor UE sau pasaportul in celalate cazuri).

Cazierul fiscal va fi inlocuit de o declaratie autentica pe propria raspundere -- un birou notarial va poate da detalii cu privire la continutul unei astfel de declaratii.
Acesti 2 asociati? Nu prea multe.
Scietatea lor? Sa tot fie de vreun teanc.

Dar poate ca ar trebui sa inceapa cu niste bani pentru un avocat, daca tot doresc sa faca "una de-un leu" pe meleagurile acestea.
Scrie pe site-ul ONRC
Din ce inteleg, asociat unic al SRL infiintat in Romania va fi o persoana juridica straina, care are 2 asociati.
In acest caz, trebuie s-ai hotararea organelor de conducere privin infiintarea SRL in Romania, o scrisoare de bonitate bancara, certificat constatator - toate legalizate si apostilate.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri dar si amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte infiintare srl - asociat unic o persoana juridica straina bamac bamac Ce acte trebuie pentru infiintarea unui SRL care va avea asociat unic o persoana juridica straina? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Persoana juridica straina infiintare srl in romania annemona2000 annemona2000 Buna ziua, Va rog daca este posibil sa ma ajutati cu o serie de informatii. As dori sa stiu procedura de inffintare srl pt persoane juridice din ... (vezi toată discuția)
Asociat persoana juridica din belgia Titi_viteza Titi_viteza Pentru a evita o gramada de bataie de cap, cunoasteti cumva pe cineva care sa fi deschis un srl in Romania in care sa aiba un asociat persoana ... (vezi toată discuția)