avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale persoana juridica straina infiintare srl in romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

persoana juridica straina infiintare srl in romania

Buna ziua,

Va rog daca este posibil sa ma ajutati cu o serie de informatii.
As dori sa stiu procedura de inffintare srl pt persoane juridice din strainatate.
Acte necesare.
Documentele pe care trebuie sa le trimita vor fi traduse si legalizate in romania?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mirona Filipoiu , Consilier juridic 13:28, 9 Ianuarie 2008
Procedura de constituire (inregistrare) a unei societati comerciale avand ca asociat o persoana juridica straina nu difera de aceea in care asociatul e pj romana. Dar, intradevar trebuiesc procurate documente (apostilate si apoi traduse si legalizate) prin care se face dovada elementelor de identificare/inregistrare ale asociatului (persoana juridic straina) in tara de origine.
pentru a infiinta aceasta societate trebuiesc actele de identificare (pasaort sau ci daca e persoana fizica)(statut, certificat constatator de la registrul comertului,scrisoare de bonitate bancara, hotarare generala AGA si pasaport al reprezentantului legal al firmei daca asociatul va fi persoana juridica), apoi trebuiesc autentificate la notar declaratia de asociat si administrator si procura sau mandatul. actele utentificate la notar impreuna cu certificatul constatator(unde e cazul) se apostileaza in strainatate conformConventiei de la Haga si se trimit in Romania unde vin traduse si legalizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila Cati L. Cati L. Firma noastra doreste sa cesioneze o parte din actiuni unei companii din afara tarii. Pentru aceasta documentele companiei straine trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Acte infiintare srl - asociat unic o persoana juridica straina bamac bamac Ce acte trebuie pentru infiintarea unui SRL care va avea asociat unic o persoana juridica straina? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Apostilarea actelor... alisse alisse actele de ident si de stare civila depuse intr-un dosar de catre o pers care nu e roman si nu are cetatenie romana trebuiesc apostilate,traduse,apoi ... (vezi toată discuția)