avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apostilarea actelor...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apostilarea actelor...

actele de ident si de stare civila depuse intr-un dosar de catre o pers care nu e roman si nu are cetatenie romana trebuiesc apostilate,traduse,apoi legalizate la notar si apoi supralegalizate ca sa fie corect?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 03:32, 2 Februarie 2011
Nu se mai face supralegalizarea, actul apostilat se traduce de un traducator autorizat si apoi se legalizeaza traducerea avand semnatura traducatorului.
ma scuzati, dar ca sa imi fie mai clar... apostileaza actele in tata lui de origine, apoi le traduce la un traducator autorizat din romania, apoi legalizeaza traducerea la un notar din romania? ....pt ca actele sunt folosite in romania
Ar fi fost bine sa precizati tara de origine (emitenta a documentelor). Daca statul respectiv este semnatar al Conventiei de la Haga din 1961 cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor straine, ati inteles corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostilare acte _Andra30 _Andra30 Buna ziua! Doresc sa plec in Germania si am o intrebare cu privire la pregatirea actelor. Diploma de bacalaureat a fost eliberata in Braila, eu aflandu-ma ... (vezi toată discuția)
Aplicarea apostilei pe paºaport CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 mi-a cerut cineva sa ii apostilez un pasaport stie cineva care sunt pasii? multumesc (vezi toată discuția)
Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)