buna seara
am o problema ... lucrez la o firma mijlocie.pana acum am avut contract cu drepturi de autor.acum angajatorul doreste pfa.
problema este ca salariul nu nepermite plata taxelor .
programul este unul prelungit.
intrebare: ce tip de contract pot face in afara de pfa. eu ma gandeam la un contrac de colaborare pe perioada determinata. astept un raspun
multumesc
POsibil sa doreasca PFa pt ca asa incheiati contracte de prestari servicii care au o deductibilitate in contabilitatea societatii. posibil ca celelate contracte sa nu aiba acelasi statut, dar poate ne clarifica un consultant contabil.
Din orice contract prin care firma va plateste ca persoana fizica rezulta venituri supuse impozitelor si taxelor exact ca si cum ar fi veniturile salariale. In cazul unui PFA sau microintreprindere angajatorul va plateste facturile si cu asta s-a terminat pentru el, dar nu pentru Dvs.
In cazul unui PFA trebuie sa platiti impozitul si contributia la fondul de sanatate, iar in cazul unei firme se pune problema scoaterea banilor din firma.
O solutie mai comoda ar fi sa ramaneti angajat cu timp partial si cu salar minim, iar restul sa va fie platit pe PFA -- in acest caz Dvs. trebuie sa platiti doar impozitul pe venit sau pe norma de venit, dupa caz.
problema reala este ca nimeni cu vrea sa faca acest pfa...iar angajatorul este dispus la solutii....solutii in care el sa fie in legaltate deplina.
contractele de colaborare mai sunt legale? angajatorul este dispus sa plateasca acel impozit dar un avocat i-a spus ca intra in ilegalitate daca ne seamneaza acest tip de contracte ?
cum procedez?
E si asta o solutie de criza...Nu inteleg ce e ilegal sa ai contract de colaborare ca pfa..Ca PFA sunt si avantaje ( depinde de ce parte a paharului privesti), dar trebuie sa te obisnuiesti cu viata de liber profesionist..In primul rand ca nu mai esti" fidelizat" ca in cadrul unui contract de munca.se pot ivi si alte oportunitati
eu nu vreau contract de colaborare ca pfa. eu vreau sa raman persoana fizica!
locul de munca nu este unul stabil ...si nu doresc sa imi fac firma pentru 3-4 luni.
exista ceva ilegal petru angajator dc imi face o forma de contrac civil ca persoana fizica ?
Salariu net pfa
rhynna
Buna ziua.As dori sa stiu urmatoarele lucruri.
Pentru un salariu net de 2500 ron realizat de catre un pfa care va fi factura emisa catre firma platitoare?Se ... (vezi toată discuția)