Pentru un salariu net de 2500 ron realizat de catre un pfa care va fi factura emisa catre firma platitoare?Se poate sa-mi explice cineva modul de calcul?
Daca Pfa se deschide ptr o colaborare cu o firma ...ptr ca firma nu doreste sa angajeze ci sa plateasca factura...de dorit ar fi sa fie sau nu platitor de TVA?Cum se deconteaza benzina motorina in cazul in care va fi neplatitor TVA?
Pentru deplasari...diurnele vor fi trecute la cheltuieli si adaugate pe factura la sf.lunii??
Ptr a deduce valoarea chiriei in cazul in care se trece locuinta unde locuieste PFA ca si sediu trebuie doar contract de comodat?Trebuie si acordul tuturor vecinilor?Cat la suta se poate deduce?
Din ce stiu eu, factura emisa catre firma cu care veti colabora va fi de 2500 de RON. In ceea ce priveste TVA, este alegerea dumneavoastra daca doriti sa fiti sau nu incasator. Eu unu personal, detin un PFA si nu sunt incasator de TVA pentru ca mi s-a parut mai multa bataie de cap. Combustibilul se deconteaza in unele cazuri 100%: agent de vanzari, taximetrie, etc. Restul isi deconteaza combustibilul doar 50%. In ceea ce priveste sediul, e nevoie de acordul vecinilor, indiferent de locatia unde va avea PFA-ul sediul social. Se deduc toate cheltuielile sediului social: chirie, intretinere, lumina, etc.
Multa bafta!
Indiferent daca esti platitor de tva sau nu, tai factura. Prin ce mod se pot justifica incasarile tale daca nu tai factura ? Si la sfarsit de an fiscal se calculeaza cat ai de platit..venituri-cheltuieli= x suma si din x suma platesti impozitele.
Multa bafta!
Firma angajatoare s-a angajat sa plateasca toate darile astfel incat pfa sa ramana cu cei 2500 ron lunar.Daca se taie factura de 2500 ron si ma rog mai deduc una alta...La sf.de an platesc retroactiv cas ,cass si imp profit.Deci in final daca tai factura de 2500 nu voi ramane chiar cu toti...si trebuie sa tai factura mai mare.Asa este?!
Ce trebuie sa intelegem cand spuneti ca firma s-a angajat sa plateasca toate darile, ca exista si un act scris in acest sens/ clauza expres stipulata in contractul dvs de colaborare, sau este doar o intelegere verbala?
Cred ca va trebui mai intaii sa clarificati daca forma dvs de colaborare se incadreaza cumva la activitati dependente,conform CF
In aceasta situatie, relatia va fi una de tip angajat -angajator in ce priveste colectarea/ plata darilor.Adica la un net de 2500 angajatul va mai trebui sa plateasca 1000 iar angajatorul 1000 ( termenii sun aproximativi), rezulta un total de 4500.Asupra acestei sume va trebui sa conveniti prin clauze expres stipulate in contract, cine le va suporta
Daca relatia nu este una dependenta, atunci veti factura exact ce primiti.In situatia in care firma va achita cei 2500 plus aprox 1000, dvs facturati 3500, veti fi impozitata + contrib obligatorii si veti ramane cu 2500.
Sunt binevenite si alte detalii